Forrest Gump krijgt Bollywood remake met als titel Lal Singh Chadha

De in 1994 bekroonde film Forrest Gump krijgt een Bollywood-remake. Volgens The Hollywood Reporter wordt in de remake, getiteld Lal Singh Chadha, de hoofdrol gespeeld door Aamir Khan, die ook naast Viacom India zal produceren.

De remake wordt geregisseerd door Advait Chandan. De aankondiging werd gedaan tijdens het 54e verjaardagsfeest van Khan in Mumbai. Khan vertelde:

“We have bought the rights from Paramount. I have always loved Forrest Gump as a script. It is a wonderful story about this character. It is a feel-good film. It is a film for the whole family.”

Het is de bedoeling dat de opnames in oktober beginnen.

In de originele film speelde Tom Hanks de titulaire Gump. Het werd geregisseerd door Robert Zemeckis en was een kritisch en commercieel succes. Uiteindelijk won de film zes Oscarnominaties, waaronder Best Picture.

Bollywood-remakes van Hollywood-films zijn de laatste tijd razend populair, inclusief films als de Chef van Saif Ali Khan uit 2017, gebaseerd op de film van Jon Favreau en Bang! Bang! met in de hoofdrol Hrithik Roshan en Kaif, een bewerking van de Tom Cruise/Cameron Diaz film Knight and Day.