Fresh Prince of Bel-Air reboot cast nieuwkomer Jabari Banks als Will

Bijna een jaar sinds de reboot van The Fresh Prince of Bel-Air officieel een bestelling voor twee seizoenen binnenhaalde, heeft Peacock eindelijk de jonge acteur gevonden die de mantel van Will Smith zal overnemen. De streamer heeft nieuwkomer Jabari Banks gecast voor de hoofdrol van Will in de Bel-Air serie van Morgan Cooper, een moderne versie van de originele sitcom. Interessant is dat Banks ook een inwoner van West Philadelphia is, net als het hoofdpersonage van de serie.

Zijn castingbevestiging komt ook met de release van een nieuwe video die je hieronder kunt bekijken, waarin Smith Banks verrast met het goede nieuws en hem feliciteert met het binnenhalen van zijn eerste grote project.

Jabari Banks in The Fresh Prince of Bel-Air

De serie Bel-Air wordt beschreven als “een dramatische kijk op de NBC-komedie”, die gaat over een slimme jongen uit Philadelphia die naar zijn oom en tante in de upper-class buurt Bel-Air in Los Angeles verhuist. De nieuwe serie wordt geregisseerd, mede-uitvoerend geproduceerd en geschreven door Cooper naast Chris Collins (The Man in the High Castle, The Wire), die ook zal dienen als uitvoerend producent en showrunner van het project.

Bel-Air speelt zich af in het hedendaagse Amerika en leunt op het oorspronkelijke uitgangspunt van de sitcom The Fresh Prince of Bel-Air uit de jaren 90: Wills gecompliceerde reis van de straten van West Philadelphia naar de herenhuizen van Bel-Air. Met een vernieuwde visie zal Bel-Air dieper ingaan op de inherente conflicten, emoties en vooroordelen die onmogelijk volledig konden worden onderzocht in een sitcom-format.

The Fresh Prince of Bel-Air stopte na zes seizoenen in 1996, maar zijn nu met een paar drukken op een knop weer te zien. The Fresh Prince of Bel-Air betekende de doorbraak voor Will Smith die in de comedy een jongen uit de achterbuurten van Philadelphia speelt. Hij groeide op in Philadelphia, en nadat hij in een gevecht was beland, stuurde zijn moeder hem naar haar zusters familie, de familie Banks, in Bel-Air, een welgestelde buurt in Los Angeles. Hier brengt hij een verandering teweeg in het leven van zijn rijke, pretentieuze familieleden.

In de zes seizoenen die volgden groeide de serie uit tot een ware culthit. Zo kent iedereen tot op de dag van vandaag nog de themesong van de serie. De hoofdrollen werden gespeeld door Will Smith, James Avery, Janet Hubert-Whitten, Daphne Maxwell Reid, Alfonso Ribeiro, Karyn Parsons, Tatyana Ali, Joseph Marcell en Ross Bagley.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter