Fusie A-Film en Benelux Film Distributors

A-Film Distribution en Benelux Film Distributors gaan hun krachten bundelen, waarmee de grootste independent van de Benelux ontstaat. De naam van de nieuwe entiteit is, A-Film Benelux BV. Alle nieuwe releases, zowel nationaal als internationaal, vallen onder de samenwerking. Het nieuwe bedrijf zal drie directeuren hebben onder leiding van Wilco Wolfers, CEO. Wolfers zegt over de nieuwe samenwerking het volgende:

“BFD en A-Film zijn een perfecte match vanwege beider marktvisie. En ik kijk ernaar uit om met Sim van Veen samen te werken.”

Sim van Veen, de nieuwe COO:

“Door de snel veranderende entertainmentmarkt en de grote versnippering, zijn wij door deze consolidatie klaar voor de toekomst.”

Coen Michielsen, al vijf jaar werkzaam binnen A-Film, completeert het directieteam als CFO.

A-Film, dat bestaat sinds 1999, geldt al als de grootste filmdistributeur van de Benelux. Het bedrijf is een spelbepaler op de markt voor Nederlandse film en was verantwoordelijk voor films als De wederopstanding van een klootzak, Zwartboek en Costa!. Onder de internationale titels: Zero Dark Thirty en The Master.

Benelux Film Distributors is zeven jaar geleden opgericht. De catalogus bevat vooral veel Nederlandstalige films: De koning van Katoren, Nova Zembla, Het zakmes, Kauwboy. Buitenlandse titels zijn onder andere Cloud Atlas, Hyde Park on Hudson en La Noche de los Girasoles.