Gambit is geannuleerd en New Mutants wederom verschoven

In een actie die voor niemand als een verrassing komt, heeft Walt Disney Pictures de Fox-film The New Mutants weer verschoven vanaf de releasedatum op 2 augustus 2019 tot 3 april 2020. De studio heeft ook de Gambit film met Channing Tatum volledig uit hun schema verwijderd, net als de Untitled Fox Marvel-projecten die eerder waren gedateerd 26 juni 2020, 2 oktober 2020 en 5 maart 2021.

Aan Gambit waren een aantal regisseurs verbonden (Rupert Wyatt, Doug Liman, Gore Verbinski) terwijl de film jarenlang in ontwikkeling was. De laatste keer dat we van de film hoorden was dat Tatum zelf zijn regiedebuut wilde maken met het project.

Ondertussen voor regisseur Josh Boone (The Fault in Our Stars) zal dit de vierde vertraging markeren voor The New Mutants. Oorspronkelijk zou de film op 13 april 2018 verschijnen en vervolgens uitgesteld tot 22 februari 2019. Er is gemeld dat de opnames die bedoeld waren om de film enger te maken nog niet hebben plaatsgevonden, en er is een bericht dat de film nooit in de bioscopen zal verschijnen en rechtstreeks naar de streamingdienst Hulu zal gaan.

The New Mutants heeft hoofdrollen voor Anya Taylor-JoyMaisie WilliamsCharlie HeatonBlu HuntHenry Zaga en Alice Braga.