Games Of Thrones-actrice en Bond-girl Diana Rigg overleden

De Engelse actrice Diana Rigg is op 82-jarige leeftijd overleden, meldt de BBC. Rigg stond bekend om haar rollen in The Avengers (in Nederland bekend als De Wrekers) ,Games Of Thrones en als de vrouw van James Bond in On Her Majesty’s Secret Service. In het theater was ze te zien in de musicals Colette en Follies.

In maart 2020 werd ontdekt dat zij kanker had, waaraan ze op 82-jarige leeftijd uiteindelijk is overleden. Haar manager zei:

“She died peacefully early this morning. She was at home with her family who have asked for privacy at this difficult time.” 

Diana Rigg overleden

Rigg werd in 1938 geboren in Doncaster en groeide voor een korte periode op in India voordat hij terugkeerde naar het Verenigd Koninkrijk om naar kostschool te gaan. Ze schreef zich in 1955 in aan de Royal Academy of Dramatic Art.

Haar tv-doorbraak kwam in de spionageserie The Avengers uit de jaren 60, waarin ze geheim agent Emma Peel speelde in 51 afleveringen en een soort sekssymbool werd. In 1969 zou ze een ‘Bond-girl’ worden in On Her Majesty’s Secret Service als Bond’s vrouw, Tracy Bond, die een tragisch lot tegemoet gaat.

Rigg ontving regelmatig prijzen voor haar werk, zowel op het podium als op het scherm. In 1994 won ze een Tony voor de beste actrice in een toneelstuk voor Medea, terwijl ze in 1972 voor een Golden Globe was genomineerd voor The Hospital, in 1997 een Emmy voor Rebecca, in 1990 een BAFTA tv-prijs en verschillende Olivier-nominaties.

In 2013 verscheen ze voor het eerst in de HBO-serie Game of Thrones als Lady Olenna Tyrell. Met deze rol won ze twee prijzen en werd ze driemaal genomineerd voor een Emmy Award.

R.I.P. Diana Rigg 1938 – 2020

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter