Blog | 10 jaar Ranking The Stars (Chard van den Berg)

Ranking The Stars bestaat 10 jaar, JIPPIE.  Het programma wordt gepresenteerd door Paul de Leeuw. Verder zijn er 10 andere gasten, die soms worden gewisseld. Per seizoen zijn er meestal 7 a 8 afleveringen. In het programma worden er twee pikante en ietwat ordinaire vragen gesteld. Een BN’er wordt uitgekozen door Paul de Leeuw om naar voren te komen. Deze persoon rankt de BN’ers, vervolgens van 10 tot 1.

Ranking The Stars

Patty Brard, Richard Groenendijk en Gerda Havertong worden gezien als de “veteranen” van het programma. Patty doet inmiddels al voor de 6e keer mee. Gerda Havertong staat ook al op 6, terwijl Richard Groenendijk het met 5 deelnames moet doen. Het schijnt dat de BN’ers graag aan de champagne zitten, zowel voor als na opnames. Dit levert in sommige gevallen vuurwerk op, vorig jaar bijvoorbeeld tussen Patty Brard en Ajouad El Miloudi. El Miloudi had Brard gekwetst door te zeggen, dat ze niks voor de samenleving heeft betekent. Hierop reageerde Brard woedend en kwaad.

Een ander hoogtepunt uit het programma is de ruzie tussen Chazia Mourali en Patty Brard. Ze hadden al ruzie in de kleedkamers van de studio, dit uitte zich in de studio zelf. De irritaties spatte op dat moment van het scherm af.

Ranking The Stars wordt gezien als het onkruid van de televisie. Sander Dekker bijvoorbeeld vond het niet maatschappelijk genoeg en zou het graag van de NPO willen hebben. De Leeuw vindt juist, dat het een van de weinige programma’s van NPO, die jongeren aantrekt. Wat mij betreft mag het programma blijven. Het is natuurlijk niet van het aller, aller hoogste niveau. Maar dat hoeft ook niet, er bestaat ook zoiets als amusement. Dat is misschien wel hetgeen dat jongeren ervan weerhoudt om naar de NPO te kijken.

Het 14e seizoen van Ranking The Stars start op 18 juni op NPO 3. Met onder andere Patty Brard, Richard Groenendijk en Ryanne van Dorst.

Chard van den BergVOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter