Blog | 20 jaar The View (Chard van den Berg)

Veel mensen zullen het programma The View niet kennen. Toch is het wat mij betreft een van de leukste shows uit de Verenigde Staten. Voor de mensen die het niet kennen. In The View praten vier vrouwen over het dagelijks nieuws. Dit gaat vaak over politiek, maar ook over onderwerpen als, wat moet ik doen als mijn vriend, met zijn ex appt? De vrouwen die momenteel in het programma zitten zijn Whoopi Goldberg, Joy Behar, Paula Feris, Sunny Hostin en Jedediah Bila.

Journalistiek gezien is The View niet echt een hoogstandje, dat is ook logisch als er slechts vier van de twee dames journalist zijn. Het programma is ooit gecreëerd en bedacht, door een van Amerikaans grootste tv sterren, namelijk Barbara Walters. Zij wilde dat vrouwen meer invloed zouden krijgen in de televisiewereld. Destijds hadden slechts een paar vrouwen in de televisie echt invloed, waaronder Oprah Winfrey en Diane Sawyer.

De originele bezetting bestond uit Barbara Walters, Joy Behar, Meredith Veira, Star Jones en Debbie Matenopoulos. Walters heeft de show in 2013 verlaten. Ik ben echter pas echt fan geworden, sinds de komst van actrice en comédienne Whoopi Goldberg. Zij maakt de show altijd net wat spannender. Zeker als het gaat om onderwerpen die te maken hebben met racisme.

Inmiddels loopt The View al meer dan twintig jaar en wordt het uitgezonden op ABC. Het is daarmee een van de langstlopende talkshows aller tijden.  De show wordt gemiddeld door meer dan 3 miljoen mensen bekeken in de Verenigde Staten. Dit zijn veelal vrouwen, tussen de 30 en 40 jaar. In 2008 bereikte het zijn piek qua kijkcijfers; 6 miljoen op de dag voor de verkiezingsoverwinning van president Barack Obama.

Chard van den Berg