Gentleman Jack seizoen 2 vanaf 10 april op BBC One

Gentleman Jack seizoen 2 zal vanaf 10 april 2022 te zien zijn op BBC One. Het is bijna drie jaar na het debuut van het eerste seizoen dat het tweede van start gaat. De reeks is een coproductie met HBO en zal tevens te zien zijn op HBO Max. Bekijk de trailer hieronder. De serie gaat over de echte historische figuur Anne Lister. Ze woonde in de jaren 1800 in Yorkshire en was niet alleen bekend om het tarten van maatschappelijke stereotypen over vrouwen en zaken, kledingstijl, maar hield ook een gecodeerd dagboek bij van haar romances met vrouwen.

Gentleman Jack seizoen 2

In 1832 keert de landeigenaar en industrieel Anne Lister terug naar haar voorouderlijk huis Shibden Hall, in Halifax, na een lange periode van reizen, studeren en sociaal klimmen. Om het lot van haar vervaagde voorouderlijk huis te veranderen en Shibden Hall in zijn oude glorie te herstellen, moet Anne haar kolenmijnen heropenen en goed trouwen. Maar Lister is niet van plan met een man te trouwen. Trouw aan haar eigen aard, is ze van plan met een vrouw te trouwen. Het verhaal onderzoekt Anne’s relaties thuis met haar familie, haar bedienden, haar huurders en haar industriële rivalen; en het belangrijkste, met haar vrouw, de rijke erfgename Ann Walker.

De hoofdrollen worden gespeeld door Suranne Jones, Sophie Rundle, Joe Armstrong, Amelia Bullmore, Rosie Cavaliero, Gemma Whelan, Gemma Jones, Timothy West, Tom Lewis, Jodhi May, Stephanie Cole, Peter Davison, Shaun Dooley, Vincent Franklin, Katherine Kelly, Derek Riddell, Joe Armstrong, Anthony Flanagan en George Costigan.

Gentleman Jack is een historische dramaserie gemaakt door Sally Wainwright. De serie is gebaseerd op de verzamelde dagboeken van Anne Lister, die meer dan vier miljoen woorden bevatten en grotendeels in geheime code zijn geschreven, waarmee een leven lang lesbische relaties worden gedocumenteerd.

Wainwright en Jones zijn uitvoerende producenten naast Faith Penhale, Will Johnston en Ben Irving. Phil Collinson en Stella Merz zijn producenten. De regisseurs van seizoen 2 zijn Edward Hall, Amanda Brotchie en Fergus O’Brien.

Gentleman Jack is een coproductie van BBC One en HBO. De serie ging in première op 22 april 2019 in de Verenigde Staten, en in het Verenigd Koninkrijk op 19 mei 2019.

Gentleman Jack seizoen 2 is vanaf 10 april 2022 te zien op BBC One.

Gentleman Jack kijken

In Nederland is de serie Gentleman Jack te bekijken op HBO Max.


Neem hier een abonnement op HBO Max en kijk de serie! 


VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter