George Miller bevestigt volgende Mad Max-film is een ​​Furiosa prequel

Dit jaar is het vijfjarig jubileum van George Miller‘s Oscar-winnende blockbuster-hit Mad Max: Fury Road. Hoewel er eerder het gerucht ging dat Miller de film wilde opvolgen met een film over Charlize Theron‘s Imperator Furiosa, lijkt het erop dat hij eindelijk actief bezig is met het ontwikkelen van de spin-off als een prequel (Via Entertainment Weekly).

In een gesprek over de geschiedenis van het maken van Mad Max: Fury Road met The New York Times, vertelde Miller over zijn plannen voor de toekomst van de post-apocalyptische franchise die begon in 1979. Inclusief de onthulling dat hij nu werkt aan de lange besproken film over Furiosa, welke in ontwikkeling is sinds 2015. In maart had Miller een ontmoeting met jongere actrices om de rol op zich te nemen, inclusief Anya Taylor-Joy (The New Mutants).

Hij heeft nu bevestigd dat Theron haar rol voor de spin-off niet opnieuw zal spelen, maar merkt op dat hij overwoog om haar terug te brengen middels digitale de-aging technologie, die een hoofdbestanddeel is geworden in het Marvel Cinematic Universe.

Mad Max: Fury Road verscheen in mei 2015 en het verhaal van Max Rockatansky, gespeeld door Tom Hardy (Inception, The Dark Knight Rises). De film speelt zich af in een grimmig woestijnlandschap waar de mensheid is gebroken en waar bijna iedereen gek is en vecht voor de noodzakelijkheden van het leven. In deze wereld van vuur en bloed zijn twee rebellen op de vlucht die misschien wel de orde zouden kunnen herstellen. Max (Tom Hardy), een man van actie en weinig woorden, tracht gemoedsrust te vinden na het verlies van zijn vrouw en kind in de nasleep van de chaos. Furiosa (Charlize Theron), een vrouw van actie die haar pad naar overleving kan bereiken als ze door de woestijn geraakt terug naar het vaderland uit haar kindertijd.

Mad Max: Fury Road heeft ook rollen voor Nicholas Hoult (Warm Bodies, X-Men: Days of Future Past), Hugh Keays-Byrne (Mad Max, Sleeping Beauty), Nathan Jones (Conan the Barbarian, Troy), Zoe Kravitz (Divergent, X-Men: First Class), Riley Keough (The Runaways, Magic Mike) en Rosie Huntington-Whiteley (Transformers: Age of Extinction).

Wat denk je van een Mad Max prequel met Charlize Theron in de hoofdrol? Laat het ons weten in de comments!