Geraldine Kemper en Peter Van de Veire presenteren Big Brother 2021

Geraldine Kemper en de Vlaamse presentator/ DJ Peter Van de Veire worden de presentatoren van Big Brother 2021. De moeder der realityprogramma’s wordt in 2021 uitgezonden in zowel Nederland (dagelijks bij RTL 5 en 24/7 livestream bij Videoland) als in Vlaanderen (VIER). Dat heeft RTL zondag laten weten. De zender werkt samen met EndemolShine aan een terugkeer van het programma.

Peter van der Vorst, Directeur Content RTL:

“Geraldine Kemper is de perfecte presentatrice voor Big Brother. Zij was pas tien ten tijde van de eerste serie en kijkt dus met een frisse blik naar het programmaformat. Bovendien weet ze door haar grote schare volgers op Instagram als geen ander hoe het is als honderdduizenden mensen dagelijks meekijken in jouw leven. Dat maakt haar, samen met haar Vlaamse collega Peter Van de Veire, tot een uitermate geschikte gesprekspartner voor de kandidaten.”

Geraldine Kemper:

“Het is super vet dat ik zo’n groot programma mag presenteren. Een project dat 100 dagen loopt en 24/7 doorgaat. En dan ook nog elke week live! Wij leven nu natuurlijk allemaal inmiddels in een Big Brother wereld, met social media waarbij iedereen zich van zijn beste kant laat zien met filters en effecten. Ik verwacht echt een Big Brother 2.0, waarbij wij 24/7 gaan kijken wat er gebeurt als je al die filters weghaalt en mensen volledig op zichzelf en hun nieuwe huisgenoten zijn aangewezen. En ik vind het superleuk dat ik het met Peter mag presenteren. Wij kennen elkaar nog niet zo goed, maar we hadden wel gelijk een goede klik. Het is ook te gek om in een Vlaams-Nederlands team te werken!”

Peter Van de Veire:

“Big Brother is het moederschip van de realitytelevisie. Ik ben blij dat ik dit fenomeen met ontzettend veel goesting mag hosten. Big Brother is een spel én een boeiende soap tegelijk, met heerlijk eerlijke opdrachten én een bijzonder menselijk en sociologisch experiment tussen de bewoners. En voor de kijkers thuis: Big Brother is ook een spiegel. Soms warm, nu en dan hard. Want wat je ziet, ben je zelf. Ook al zal je luidop roepen van niet.”

Big Brother 2021 weet alles van je en houdt iedereen een spiegel voor. Hij daagt de samenleving opnieuw uit om deel te nemen aan zijn experiment. Wat gebeurt er als wildvreemde mensen, 100 dagen lang, niet anders kunnen dan zichzelf zijn, zonder filters en social media, en ondertussen 24/7 bekeken en beoordeeld worden door de kijker? Wat is perceptie en wat is realiteit? Big Brother zoekt het uit.

Wanneer is Big Brother 2021 te zien?

Wanneer Big Brother in 2021 terugkomt maken RTL en SBS België op een later moment bekend. Big Brother 2021 wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland in samenwerking met Lecter Media. Voor meer informatie over Big Brother kijk op bigbrother2021.com

Big Brother

Big Brother werd eind vorige eeuw bedacht door John de Mol en kwam eind 1999 op de Nederlandse tv. In Big Brother werden onbekende Nederlanders samen in een huis gestopt, waarbij ze 24 uur per dag werden gevolgd door camera’s. Na honderd dagen won een van de deelnemers een geldprijs. Het programma was een groot succes en bewoner Bart Spring in ‘t Veld won de eerste reeks.

Big Brother was te zien van 1999 tot 2006 en werd overgenomen in talloze landen. Op dit moment is de franchise nog op televisie te zien in onder andere Duitsland, Australië en de Verenigde Staten. Na Big Brother zouden nog talloze programma’s volgen met dezelfde ingrediënten.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter