Ghostbusters is dure flop voor Sony Pictures

Ghostbusters is hard op weg om een dure flop te worden voor Sony Pictures. Hoewel de studio vlak na de release nog een sequel aankondigde, lijkt dat nu erg onwaarschijnlijk. Rory Bruer, president of worldwide distribution Sony zei eerder, “While nothing has been officially announced yet, there’s no doubt in my mind it will happen.” Dit was de laatste keer dat er iemand sprak over een vervolg. Paul Feig‘s film draait sinds half juli in de bioscoop en heeft tot nu toe wereldwijd maar 180 miljoen dollar verdiend en het ziet er naar uit dat het niet veel hoger zal eindigen. Ghostbusters is daardoor een flinke flop.

Het productiebudget lag op 144 miljoen dollar en daar kwam nog eens een gelijkaardige som bij voor de promotie en distributie van de film. Met andere woorden moet de film ongeveer 300 miljoen dollar binnen halen om nog maar break-even te zijn. Dat gaat niet gebeuren, gezien het feit dat de film in veel landen al uit de bioscoop is. De film moet nog op een paar markten in première gaan, waaronder Frankrijk, Japan en Mexico. Volgens experts zal dit niet meer dan 40 miljoen dollar opbrengen.

De Ghostbusters-reboot komt daarmee maximaal uit op 225 miljoen dollar, waarmee de film een verlies van 75 miljoen dollar oplevert. Een vervolg zal er daarmee niet komen. Desondanks betekent dit niet het einde van de franchise. Zo is er  het Ghostbusters game, een thema-park in Dubai en de merchandising. De studio werkt nu ook hard aan een animatiefilm die in 2019 uit moet komen, net als de animatieserie Ghostbusters: Ecto Force welke in 2018 te zien moet zijn.

Ghostbusters is een sciencefiction-comedy mediafranchise bestaande uit twee films, twee animatieseries, een aantal videospellen, stripseries, een themaparkattractie en een rollenspel. De franchise begon officieel met de film uit 1984.

In de nieuwe film werden de hoofdrollen gespeeld door Kristen Wiig, Melissa McCarthy, Kate McKinnon, Leslie Jones en Chris Hemsworth. Daarnaast zijn er cameo’s  van bekende Ghostbusters-gezichten als Sigourney Weaver, Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson en Annie Potts.