Glee-acteur Cory Monteith overleden

Acteur Cory Monteith, bekend van de tv-serie Glee, is dood aangetroffen in een hotel in het Canadese Vancouver. Dat heeft de politie zaterdagavond laat bevestigd. De 31-jarige Monteith kampte met verslavingsproblemen. Verschillende media melden dat hij zou zijn overleden aan een overdosis. De acteur is eerder dit jaar opgenomen geweest in een ontwenningskliniek.

Hij verbleef in Vancouver in het Fairmount Pacific Rim-hotel. Cory Monteith checkte in op 6 juli en was niet samen met zijn vriendin en Glee-collega Lea Michele. De politie is in het bezit van beelden waarop te zien is dat hij ‘s ochtends vroeg aankomt bij zijn hotelkamer.

De dood was een ongeluk. Dat concludeert een lijkschouwer na onderzoek. Monteith stierf aan een combinatie van heroïne en alcoholgebruik. Op de kamer werden zaken als een lepel met drugsresten en een gebruikte naald aangetroffen. Ook troffen de gealarmeerde hulpdiensten twee lege champagneflessen aan.

De serie Glee wordt in Nederland sinds 2010 uitgezonden door RTL5. Monteith nam de rol van scholier en footballspeler Finn Hudson voor zijn rekening. Daarvoor had hij onder meer gespeeld in een aflevering van Stargate Atlantis en in de tv-serie Kyle XY. Ook was hij te zien in de film Final Destination 3 (2006).

R.I.P. Cory Monteith 1982 – 2013