Glenn Close hoofdrol in Sunset Boulevard musical film!

She’s ready for her close up! Het is zojuist bevestigd dat Glenn Close te zien zal zijn in een verfilming van Andrew Lloyd Webber‘s Sunset Boulevard, waarvan de opnames in oktober zullen starten.

Rob Ashford zal Close regisseren in haar Tony-winnende rol van Norma Desmond, met een scenario geschreven door Tom MacRae (Everybody’s Talking About Jamie). Gebaseerd op de klassieke Academy Award-winnende film van Billy Wilder uit 1950, heeft Andrew Lloyd Webber’s Tony Award-winnende musical Sunset Boulevard een beroemd boek en liedteksten door Don Black en Christopher Hampton.

In haar landhuis aan Sunset Boulevard leeft de verbleekte, stille film godin Norma Desmond, in een fantasiewereld. Joe Gillis, een filmschrijver die bankroet is, verstopt zich voor zijn schuldeisers in de garage van een landhuis dat er verlaten uit ziet. Het huis blijkt echter de woning te zijn van Norma. Joe trekt bij haar in, en probeert tegelijkertijd Norma’s hopeloze “comeback”-screenplay te herschrijven. Hij wordt verleid door haar en haar luxueuze levensstijl en raakt verstrikt in een claustrofobische wereld totdat zijn liefde voor een andere vrouw hem ertoe brengt om te proberen vrij te komen… met dramatische gevolgen.

Sunset Boulevard ging oorspronkelijk in première in Londen’s West End in 1993, waar het bijna vier jaar te zien was. De Amerikaanse première vond plaats in het Shubert Theatre in Century City, Los Angeles in december 1993 met Glenn Close als Norma. De musical was meteen een succes en speelde 369 uitvoeringen voordat deze in 1994 verhuisde naar Broadway.

Hieronder zie je een stukje uit de gelijknamige film noir uit 1950 onder regie van Billy Wilder. De film werd genomineerd voor elf Oscars en won er drie.

Naast haar veelgeprezen optreden in de oorspronkelijke Broadway-productie in 1994, heeft Close de rol van Norma Desmond opnieuw gespeeld in een 2017 Broadway-revival. Kijk hieronder naar beelden van die productie.