Grantchester seizoen 6 vanaf juni bij de NPO

Grantchester seizoen 6 is vanaf 30 juni te streamen op NPO Plus en vanaf 2 juli wekelijks te zien op NPO 2 en NPO Start. Bekijk hieronder een trailer.

Grantchester seizoen 6

Sidney Chambers is een geliefde predikant in het kleine dorpje Grantchester. Door zijn open en hartelijke persoonlijkheid vertrouwen inwoners hem met de meest geheime informatie. Wanneer er mysterieuze moorden worden gepleegd, komt die informatie goed van pas. Zo komt Chambers terecht in de gevaarlijke wereld van leugens, verraad en moord. Samen met de norse en overwerkte Detective Inspecteur Geordie Keating werkt Chambers aan verschillende moordzaken.

De huidige synopsis van de serie vertelt hoe de karakters van dominee Will Davenport, detective-inspecteur Geordie Keating, huishoudster Mrs Chapman en Geordie’s vrouw Cathy worstelen om moraliteit en legaliteit af te wegen terwijl misdaden vrienden tegen elkaar opzetten.

De hoofdrollen worden gespeeld door Tom Brittney, Robson Green, Kacey Ainsworth, Al Weaver, Michael Abubakar, Melissa Johns, Emily Patrick.

Grantchester is een Britse dramaserie van de zender ITV. De serie ging in première op 6 oktober 2014. De reeks is een verfilming van de collectie korte verhalen The Grantchester Mysteries, van James Runcie.

Het eerste seizoen was gebaseerd op de zes verhalen uit het eerste boek, Sidney Chambers and the Shadow of Death, en werd uitgezonden in 2014. Een tweede reeks werd uitgezonden in maart en april 2016 en een derde reeks begon op 23 april 2017. Een vierde reeks werd aangekondigd op 12 april 2018 en er werd bevestigd dat dit de laatste zou zijn met James Norton in de hoofdrol.

Tom Brittney als dominee Will Davenport nam de hoofdrol over van Norton in seizoen 4. Het vijfde seizoen begon in januari 2020. Seizoen 6 was voor het eerst te zien op 3 september 2021. Een zevende serie ging in première op 11 maart 2022 en eindigde op 15 april 2022.

Grantchester seizoen 6 is vanaf 30 juni te streamen op NPO Plus en vanaf 2 juli wekelijks te zien op NPO 2 en NPO Start. De eerste vijf seizoenen zijn te streamen op NPO Plus.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter