Great White Shark met verteller Derek de Lint vanaf 24 april in Omniversum

Vanaf dinsdag 24 april draait Great White Shark een halfjaar in het Haagse filmtheater Omniversum. De grootbeeldfilm laat de kracht en schoonheid zien van de grote witte haai, het iconische roofdier dat in de oceaan bovenaan de voedselketen staat. De verteller in de Nederlandse versie is Derek de Lint.

De Carcharadon Carcaris, de grote witte haai, geldt sinds de wereldwijde blockbuster Jaws als een bloeddorstig zeemonster. We vrezen hem, maar zijn er ook door gefascineerd. De boeiende en bekroonde grootbeeldfilm Great White Shark van Luke Creswell en Steve McNicholas laat een andere kant zien van het gestroomlijnde, zeven meter grote roofdier. Freedivers zwemmen met de haaien mee om ze te taggen zodat we meer leren over dit mythische dier, ouder dan de dinosauriërs. Zij volgen hen van dichtbij in de kristalheldere wateren bij Isla Guadeloupe, Zuid-Afrika, Californië, Mexico en het haaienverzamelpunt bij Stewart Island, Nieuw-Zeeland.

Bewonder de indrukwekkende omvang en efficiënte jachttechnieken van de grote witte haai. Op het 840 m² grote scherm van Omniversum – uitgerust met 36 luidsprekers, zeskanaals digitaal geluid en zes subwoofers voor voelbaar lage tonen – is Great White Shark een unieke ervaring. Door de dieren te bekijken door de ogen van de duikers ervaar je de kracht en schoonheid van het roofdier als nooit tevoren.

Great White Shark

Acteur Derek de Lint, de verteller bij de Nederlandse versie:

“Haaien zijn prachtige beesten. Het is verschrikkelijk dat ze op gruwelijke wijze voor onder meer haaienvinnensoep worden gedood. Great White Shark laat goed zien dat we deze dieren moeten beschermen. De haai zou banger voor de mens moeten zijn dan de mens voor de haai.”

Het leeftijdsadvies vanaf 6 jaar is slechts een indicatie. Omniversum adviseert ouders altijd zelf een inschatting te maken of een film geschikt/leuk is voor hun kind(eren).

Great White Shark