Hannibal Lecter acteur Gaspard Ulliel op 37-jarige leeftijd overleden

De Franse acteur Gaspard Ulliel is op 37-jarige leeftijd omgekomen bij een ski ongeluk in Savoie, de Franse Alpen. Ulliel was vooral bekend van zijn hoofdrol in Hannibal Rising, de prequel film van de Hannibal Lecter filmreeks.

Onder meer de Franse premier Jean Castex heeft gereageerd op het tragische nieuws. Op Twitter deelde hij vandaag een bericht.

“Gaspard Ulliel groeide op met cinema en cinema groeide met hem mee. Ze hielden zielsveel van elkaar. Het is met pijn in het hart dat we nu zijn mooiste acteerprestaties zullen kijken en zijn unieke kijk zullen opvangen. We zijn een Franse acteur kwijtgeraakt.”

Gaspard Ulliel overleden

Het ongeluk gebeurde op de skibaan La Rosière, dinsdag om 10 uur in de ochtend, lokale tijd. Gaspard Ulliel had de top van de baan verlaten en verplaatste zich met hoge snelheid, totdat hij in botsing kwam met een andere skiër. Het andere skiër heeft er geen serieuze verwondingen aan overgehouden. Ulliel lag bewusteloos in de sneeuw toen een hulpteam werd ingeschakeld. Hij werd naar een ziekenhuis gevlogen, waar hij woensdagmiddag overleed.

Gaspard Ulliel begon met acteren toen hij nog op school zat. Eind jaren 90 verscheen hij in Franse tv films. Later zou hij succes hebben met films als Les Égarés (2003) Un long dimanche de fiançailles (2004) en Saint Laurent (2014). Zijn internationale doorbraak kwam in 2007, toen hij een jonge Hanibal Lecter speelde in Hannibal Rising, een verfilming van het boek door Thomas Harris. Een van zijn laatste rollen is straks te zien in de aankomende miniserie Moon Knight, als Anton Mogart / Midnight Man. Moon Knight is vanaf 30 maart 2022 te zien op Disney Plus Nederland.

R.I.P. Gaspard Ulliel 1984 – 2022 VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter