Harrison Ford over Star Wars: ‘I Don’t Give a Rat’s Ass’

Harrison Ford is vrij rechtdoorzee als hij het heeft over zijn tijd in het Star Wars universum. De acteur heeft niet altijd van de franchise genoten en dat heeft hij al vele malen gezegd in de afgelopen jaren en hij heeft (talloze keren) toegegeven dat hij Han Solo wilde laten sterven aan het einde van Return of the Jedi. Het kwam dus als een grote schok toen Harrison Ford in 2010 aankondigde dat hij open zou staan ​​voor zijn terugkeer naar de Millennium Falcon en een nog grotere schok toen hij in 2015 te zien was in Star Wars: Episode VII: The Force Awakens. Nu zegt Ford dat hij daar was om te sterven en dat het hem niks kon schelen wie de Star Wars-fakkel van hem overnam. De New York Times vroeg Ford hoe het voelde om de toorts over te dragen aan onder meer John Boyega. Ford reageerde daar vrij laconiek op:

“I don’t know that I thought of it that way at all. I was there to die. And I didn’t really give a rat’s ass who got my sword.”

Dat hij zo reageert wil niet zeggen dat Ford dan helemaal niets geeft om de franchise, maar maakt wel duidelijk dat hij terugkeerde om een einde te maken aan de rol van Han Solo, zoals hij dat altijd voor ogen had. Dat de acteur wel iets voelt voor de franchise blijkt eigenlijk ook wel uit het feit dat hij Alden Ehrenreich adviseerde voor Solo: A Star Wars Story.