Harry Potter-regisseur David Yates maakt Scarface remake

Universal Pictures is al een tijdje bezig met een nieuwe versie van Scarface. Nu hebben ze de ideale regisseur gevonden in David Yates. Deze Brit maakte onder andere de laatste vier Harry Potter-films. Yates staat op het punt te tekenen voor de regie van de inmiddels derde versie van Scarface. Nadat Training Day-schrijver David Ayer eind 2011 begon te schrijven aan het scenario, zijn er nog meer scenaristen betrokken geraakt bij het project. Inmiddels is Universal tevreden over de laatste versie van het script.

Voordat Yates Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007) maakte werd hij geprezen voor tv-producties in Groot-Brittannië zoals State of Play (2003) en de televisiefilm The Girl in the Café (2005). Na het succes van zijn eerste Harry Potter film mocht hij ook de laatste drie regisseren. Sindsdien heeft hij geen film meer afgeleverd.

Hoewel velen bij Scarface moeten denken aan Al Pacino als de naar Miami gevluchte Cubaan Tony Montana was deze versie uit 1983 van regisseur Brian De Palma eigenlijk een remake. De originele film van Howard Hawks stamt namelijk uit 1932 en was losjes gebaseerd op de misdaadpraktijken van de Italiaans-Amerikaanse gangster Al Capone in Chicago. Naar verluidt zal de tijdssetting van de derde Scarface opnieuw verplaatst worden naar het heden en speelt deze zich af binnen de wereld van de Mexicaanse drugskartels.