Harry Potter serie in ontwikkeling voor HBO Max

The Hollywood Reporter meldt dat er een Harry Potter serie in de maak is bij HBO Max. Bronnen vertellen dat leidinggevenden van de streamer meerdere gesprekken hebben gevoerd met potentiële schrijvers die verschillende ideeën hebben onderzocht voor de geliefde franchise. Diverse ideeën zijn besproken als onderdeel van de verkennende bijeenkomsten die zich in een vroeg stadium bevinden. Momenteel zijn er dus nog geen acteurs of regisseurs aan het project verbonden en is er ook nog niets bekend over het plot.

Het uitbreiden van de wereld van Harry Potter blijft een topprioriteit voor HBO Max en Warner Bros., die samen met maker J.K. Rowling de rechten in handen hebben van de franchise. Het nieuws dat er gesprekken gaande zijn over een Harry Potter serie zou geen verrassing moeten zijn, gezien de waarde van de franchise. De boeken van Rowling werden geadapteerd tot acht speelfilms die wereldwijd meer dan $7 miljard opleverden. Warners heeft ook de Fantastic Beasts prequel films, waarvan het derde deel volgend jaar zal verschijnen en daarna waarschijnlijk nog twee.

De plannen voor een Harry Potter serie is een uitbreiding van de franchise in een tijd waarin WarnerMedia (net als andere conglomeraten) prioriteit geeft aan de streamingdienst. HBO Max werd vorig jaar gelanceerd en is de thuisbasis van al het meest waardevolle eigendom van het bedrijf. Het platform is de thuisbasis van DC Comics-films, met meerdere serie spin-offs en originele series die al in de maak zijn. De streamer is ook de thuisbasis van mega-hit Friends (met een reünie die gepland staat), Game of Thrones en alle originele reeksen van HBO, inclusief Sex and the City.

Harry Potter serie

De Harry Potter films trokken in Nederland in tien jaar tijd bijna twaalf miljoen bezoekers in de bioscoop. Vier regisseurs werkten aan de reeks, namelijk Chris Columbus, Alfonso Cuarón, Mike Newell en David Yates.

Tientallen acteurs uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland speelden personages uit de Harry Potter-filmserie gebaseerd op de boekenreeks van J. K. Rowling. In alle films speelde Daniel Radcliffe Harry Potter, Rupert Grint speelde Ron Weasley en Emma Watson speelde Hermione Granger. Daarnaast waren er rollen voor acteurs als Helena Bonham Carter, Jim Broadbent, John Cleese, Robbie Coltrane, Warwick Davis, Ralph Fiennes, Michael Gambon, Brendan Gleeson, Richard Harris, John Hurt, Jason Isaacs, Helen McCrory, Gary Oldman, Alan Rickman, Fiona Shaw, Maggie Smith, Timothy Spall, Imelda Staunton, David Thewlis, Emma Thompson en Julie Walters.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter