HBO maakt serie van Stephen King’s The Shining

Stephen King’s horrorklassieker The Shining krijgt een spinoff-serie op HBO. Dat meldt The Hollywood Repoter. The Shining werd in 1980 verfilmd door Stanley Kubrick. De serie zal Overlook gaan heten en draaien om het mysterieuze, vervloekte hotel uit Stephen Kings legendarische boek. Overlook krijgt 10 afleveringen.

Scott Brown en Dustin Thomason, die eerder de Hulu-serie Castle Rock maakten, schrijven het scenario. J.J. Abrams treedt op als uitvoerend producent voor de serie. De filmmaker is onder meer bekend door Star Wars: The Rise of Skywalker en tekende in september een exclusieve deal met WarnerMedia. Na een eerdere samenwerking met het productiebedrijf voor het veelgeprezen Westworld, zet HBO de samenwerking met J.J. Abrams’ Bad Robot Productions voort.

Warner Bros. kwam in 2019 al met Doctor Sleep, gebaseerd op het gelijknamige vervolg op The Shining van Stephen King. De sequel had o.a. hoofdrollen voor Ewan McGregor (Christopher Robin) als de volwassen Danny Torrance, Rebecca Ferguson (Mission Impossible – Fallout), Zahn McClarnon (Westworld), Carl Lumbly (Supergirl), Kyliegh Curran (I Can I Will I Did).