HBO Max abonnement delen : Hoeveel schermen tegelijk?

De nieuwe streamingdienst HBO Max Nederland is op 8 maart 2022 verschenen. De komst van de dienst brengt ook vragen met zich mee, waaronder met hoeveel schermen je tegelijk kan kijken naar de films en series op de videodienst en of je het HBO Max abonnement kunt delen. Om met het goede nieuws te beginnen: je kunt bij een HBO Max abonnement je account delen.

HBO Max abonnement delen

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders graag hun streamingaccount delen. Zo worden diensten als Netflix, Disney Plus en Videoland door meer dan een derde van de kijkers gedeeld met vrienden of familie. De meeste streamingdiensten hebben de mogelijkheid om een persoonlijk profiel aan te maken en je eigen films en series kijken. Zo ook bij HBO Max. Bij beide abonnementsvormen kun je meerdere profielen aanmaken. Per account zijn vijf persoonlijke profielen aan te maken met elke een eigen naam en profielfoto. Er zijn twee soorten profielen: Volwassene en kind. HBO Max moedigt hiermee het delen van het account binnen het huishouden aan.

Hoeveel schermen tegelijk

HBO Max gaat twee verschillende abonnement aanbieden: Basic en Standaard. Bij het Basis abonnement is het slechts toegestaan om op één scherm te streamen per account. De vraag met hoeveel schermen je tegelijk kan kijken is daarom vooral van toepassing voor kijkers met een Standard abonnement. Hierbij kun je namelijk op drie schermen tegelijk kijken. Delen met zijn drieën is dan het handigst omdat je zo niet hoeft na te denken of iemand anders aan het streamen is.

Wat kost HBO Max Nederland?

Een HBO Max abonnement kost in Nederland €5,99 per maand (Basic) of €8,99 per maand (Standard). Bij ‘Standard’ kost een jaarabonnement €59,99 per jaar met Full HD (1080p), 4K & 3 schermen tegelijk. Een ‘Basic’ abonnement kost jaarlijks  €46,99. Hiervoor krijg je streams in HD (720p) & kijk je op 1 scherm tegelijk.

HBO Max proefabonnement

HBO Max heeft in Nederland geen proefabonnement. Wel heeft de streamer een kortingsactie voor de vroege beslissers. Voor de Nederlandse introductie geldt namelijk een speciaal aanbod. Nederlanders die tot 31 maart een abonnement nemen op HBO Max krijgen ‘hun hele leven lang’ 50 % korting. Voor hen kost het basic-abonnement €2,99 per maand en het standaardpakket €3,99 per maand. Bij latere prijsverhogingen zal je dus altijd de helft van de prijs blijven betalen.

HBO Max Nederland aanbod

Alles waar je van houdt op één plek. HBO Max komt op 8 maart 2022 naar Nederland. HBO Max bevat series en films van onder andere Warner Bros. Max Originals, HBO, DC maar ook Cartoon Network. HBO maakte door de jaren verschillende populaire hitseries, onder andere The WireGame of ThronesBand of BrothersThe Sopranos, Chernobyl. Binnenkort wordt de Game of Thrones prequel House of the Dragon en het vervolg op Sex and the City, And Just Like That , aan het aanbod toegevoegd.

Ook diverse films zullen aan het aanbod van HBO Max Nederland worden toegevoegd; van de The Hobbit en The Lord of the Rings-trilogieën tot The Matrix, de The Dark Knight-films, tot de Harry Potter-franchise, Mad Max: Fury Road. Maar denk ook aan DC Films, zoals Wonder Woman 1984, Justice League, Green Lantern, Watchmen, Superman Returns

Daarnaast zullen ook recente Warer Bros.-films op de streamer verschijnen, zoals The Little Things, Godzilla vs. Kong, Judas and the Black Messiah, Tom & Jerry, Mortal Kombat, In The Heights, Space Jam: A New Legacy, The Suicide Squad, Reminiscence, Malignant, Dune, The Many Saints of Newark, King Richard, Cry Macho en The Matrix 4.

De streamer onderscheidt zich onder andere met het snel streamen van bioscoopfilm. De titels zijn vaak al 45 dagen na de bioscooppremière te kijken op HBO Max, zonder meerprijs. Concurrent Disney Plus biedt zijn bioscoopfilms vaak ook direct via streaming aan, maar rekent daar een meerprijs per film voor.

Kijk HBO Max in 4K HDR

Je kunt de volgende films in 4K Ultra HD, HDR 10 en Dolby Vision kijken op diverse apparaten: The Matrix, The Matrix Reloaded, The Matrix Revolutions, No Sudden Move, Zack Snyder’s Justice League, Zack Snyder’s Justice League: Justice is Gray.

Films die beschikbaar zijn in 4K HDR zijn ook beschikbaar in HD op alle ondersteunde apparaten. HBO Max speelt audio en video’s af in de hoogste kwaliteit die beschikbaar is voor je apparaat. Je kunt alleen in 4K HDR met Dolby Atmos streamen met het standaardabonnement.

HBO Max app

Een app voor HBO Max is bij de lancering beschikbaar voor de meeste platforms, zoals tv’s van Samsung, LG en Android TV, de Apple TV 4K en Google Chromecast, spelcomputers als de PS4, PS4, Xbox One en Series X/S. Daarnaast zal de app ook beschikbaar zijn voor mobiele apparaten met Android en iOS. Het wordt ook mogelijk om alle films en series van HBO Max te streamen met een Chromecast of via Apple TV.

HBO Max ondertiteling 

Alle films en series die te zien op HBO Max in Nederland krijgen Engelse en Nederlandse ondertiteling van de streamingdienst. Uiteraard kan er soms een uitzondering zijn.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter