HBO Max ontwikkelt Game of Thrones animatieserie

Terwijl HBO momenteel werkt aan twee prequel-series van het populaire fantasy-drama, heeft The Hollywood Reporter laten weten dat HBO Max zich momenteel in de vroege ontwikkelingsstadia van een Game of Thrones animatieserie bevindt.

Bronnen melden dat het project zich nog in zeer vroege fase bevindt. De leidinggevenden van het streamingplatform, geleid door HBO-dramahoofd Francesca Orsi en haar groep, hebben potentiële schrijvers van de serie ontmoet. Afgezien van de verandering naar animatie moet de reeks nog steeds dicht bij de toon blijven van de met een Emmy bekroonde originele serie. Orsi en haar groep hebben naar verluidt ook samengewerkt met auteur George R.R. Martin, die een enorme deal heeft met het WarnerMedia-netwerk, rechtstreeks om de wereld van Game of Thrones uit te breiden voor zowel dit als potentiële andere projecten.

Game of Thrones animatieserie

Na de afronding van de originele serie werden twee prequel-series aangekondigd die in de maak zijn: Bloodmoon met Naomi Watts die de cast leidt en House of the Dragon met Olivia Cooke (Ready Player One), Paddy Considine (The Outsider) en Matt Smith (Doctor Who, The Crown). Hoewel HBO ervoor koos om niet verder te gaan met de eerste serie toen de pilot nog in postproductie was, werd de laatste direct besteld tot serie en zal de productie dit voorjaar beginnen.

Gesprekken over een animatieserie van Martin’s epische fantasiewereld komt net na het bericht dat HBO ook bezig is met het ontwikkeling van een mogelijke live-action adaptatie van Martins novellereeks Tales of Dunk an Egg, die zich afspeelt in dezelfde wereld van GOT. Voor die adaptatie zijn momenteel echter geen deals gesloten.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter