HBO’s His Dark Materials seizoen 2 verschijnt nog dit jaar

Nu het coronavirus de productie van de meeste films en televisieseries tot stilstand heeft gebracht, zijn veel aankomende releases verschoven. Gelukkig kunnen fans van His Dark Materials gerust zijn. His Dark Materials seizoen 2, de HBO adaptatie van de romans van Philip Pullman, lijkt niet te worden beïnvloed door de pandemie, en het creatieve team achter de show lijkt ervan overtuigd dat het zo zal blijven.

Tijdens een Twitter-Q & A-sessie over His Dark Materials bevestigde uitvoerend producent Jane Tranter zelfs dat de serie al in postproductie is voor het tweede seizoen. Bovendien beweerde Tranter vol vertrouwen dat His Dark Materials seizoen 2 voor het einde van het jaar te zien zal zijn – dus we hebben tenminste iets om naar uit te kijken.

Alsof dat niet opwindend genoeg was voor fans, onthulde Thorne, dat er al begonnen is met het adapteren van het derde boek in de His Dark Materials-serie, namelijk The Amber Spyglass. Hij zei:

“We are about to start developing scripts for s3 (The Amber Spyglass)” while Jack wrote alongside a picture of the novel: “I’m currently having the time of my life doing battle with this incredible book.”

His Dark Materials seizoen 2

Dafne Keen (Logan) speelt het hoofdpersonage Lyra Belacqua. James McAvoy (X-Men) is Lord Asriel, de oom van Lyra. Lin-Manuel Miranda (Hamilton, Mary Poppins Returns) is Lee Scoresby, de Texaanse ballonvaarder / vaderfiguur die Lyra op weg helpt. Ruth Wilson (Showtime’s The Affair) is de slechterik Marisa Coulter, de meedogenloze agent van de kerk. Clarke Peters (The Wire) is Dr. Carne, de Master of Jordan College. Er zijn tevens rollen voor Ian Gelder (Queers), Will Keen (Wolf Hall), Ariyon Bakare (Life), Georgina Campbell (Black Mirror), Anne-Marie Duff (Suffragette), James Cosmo (Game of Thrones), Lucien Msamati (Richard II), Mat Fraser (Cast Offs), Geoff Bell (War Horse) en Simon Manyonda (King Lear).

His Dark Materials speelt zich enige tijd geleden af in een ander universum. In dit alternatieve universum worden mensen vergezeld door manifestaties van hun zielen, de shapeshifting dieren die daemons worden genoemd. De serie volgt een jong meisje genaamd Lyra Belacqua, die in het eerste boek, Northern Lights (of Golden Compass in Noord-Amerika), de ontmoeting van haar oom Asriel bespiedt wanneer hij thuiskomt van een verkenningstocht. Ze hoort hem praten over een mysterieus deeltje genaamd Dust, dat de kracht heeft om een ​​deuropening naar andere sferen te openen. Kort daarna, zijn Lyra en haar daemon, Pantalaimon op avontuur.

The Golden Compass adaptatie uit 2007 werd bekritiseerd voor het afzwakken van de religieuze en wetenschappelijke ondertonen, die veel voorkomen in de trilogie van Phillip Pullman. De boeken worden verkocht aan een jongvolwassen publiek, maar de auteur had geen specifiek publiek in gedachten toen hij de boeken aan het schrijven was.

Les Misérables en Cats regisseur Tom Hooper regisseerde het eerste seizoen, dat bestaat uit 8 afleveringen.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter