HBO’s True Detective seizoen 3 verschijnt januari 2019

HBO heeft aangekondigd dat True Detective seizoen 3 van start zal gaan op 13 januari 2019. Oscar winnaar Mahershala Ali (Moonlight), Ray Fisher (Justice League) en Stephen Dorff (Star) spelen de hoofdrol.

De trailer is kort, maar toont Mahershala Ali‘s detective Wayne Hays in drie verschillende perioden in zijn leven. Hij lijkt te worden verteerd door een mysterie dat hem zijn hele leven blijft achtervolgen.

Het derde seizoen van de anthologie reeks speelt zich af in het hart van de Ozarks, waarin een verontrustende misdaad plaatsvindt. Het is een mysterie dat gedurende tientallen jaren groter wordt en speelt zich in drie afzonderlijke periodes af. Oscar-winnaar Ali speelt de rol van Wayne Hays, een detective van de staatspolitie uit Northwest Arkansas. Carmen Ejogo speelt de Amerikaanse schoolambtenaar Amelia Reardon, die in 1980 een verband heeft met twee vermiste kinderen. Ray Fisher speelt Freddy Burns, Wayne’s zoon. Rhys Wakefield, Michael Greyeyes en Jon Tenney spelen respectievelijk terugkerende personages Henry Hays, Brett Woodard en Alan Jones. Andere rollen zijn er voor Mamie GummerScoot McNairy en Stephen Dorff.

Nic Pizzolatto fungeert als de showrunner en een van de uitvoerende producenten. Hij fungeert tevens als de enige schrijver van het derde seizoen, met uitzondering van aflevering vier, die hij samen schreef met David Milch. Jeremy Saulnier, een andere uitvoerend producent, treedt op als regisseur naast Pizzolatto.

True Detective seizoen 3 zal vanaf januari te zien zijn bij HBO.