HBO’s Watchmen pilot wordt geregisseerd door Nicole Kassell

Regisseur Nicole Kassell (The Leftovers, Westworld) is aangesteld door HBO voor de regie van de pilot voor Damon Lindelof’s aankomende Watchmen serie. Dit meldt Deadline. Kassell is bekend vanwege het regisseren van verschillende afleveringen van The LeftoversWestworld en het aankomende Castle Rock.

Watchmen werd oorspronkelijk uitgebracht als een 12-uitgave miniserie vanaf 1986 en werd snel een van de meest spraakmakende verhalen. Zack Snyder’s filmadaptatie verscheen in 2009 en bracht slechts $ 185 miljoen op bij de wereldwijde box office. De cast bestaat uit Malin Akerman, Billy Crudup, Matthew Goode, Jackie Earle Haley, Jeffrey Dean Morgan, Carla Gugino en Patrick Wilson. Sinds de release van de film bracht DC Comics een uitgebreide ‘Before Watchmen’-strip uit met verhalen uit het verleden van de centrale personages.

Het verhaal van Alan Moore en Dave Gibbons verkent een wereld waarin gekostumeerde helden en een echte superheld, de geschiedenis radicaal veranderd hebben. De moord op een van de helden zorgt voor een nieuwe samenwerking tussen de gepensioneerde verhalen, en vervolgens ontrafelen ze langzaamaan een plan om de wereld te veranderen.