Heroes Dutch Comic Con 2021 verplaatst naar najaar

De tiende editie van Heroes Dutch Comic Con in Jaarbeurs Utrecht die gepland staat op 19 en 20 juni 2021 wordt verplaatst naar 20 en 21 november 2021. De organisatie acht het niet realistisch dat grootschalige evenementen in juni alweer doorgaan, mede door de verwachting dat het vaccinatieproces dan nog niet voldoende gevorderd zal zijn. De organisatie wil haar deelnemers en bezoekers niet onnodig langer in onzekerheid laten en heeft daarom besloten om in een vroegtijdig stadium deze jubileumeditie te verplaatsen naar het najaar. Heroes Dutch Comic Con is het grootste comic con-evenement in Nederland waar zo’n 40.000 liefhebbers van comics, series, films, games en cosplay op afkomen. Boet Havenaar zei namens de organisatie:

“Door vroegtijdig deze knoop door te hakken, willen wij onze deelnemers en bezoekers duidelijkheid bieden. Dit besluit valt ons enorm zwaar, omdat we vorig najaar ervan overtuigd waren dat we in juni eindelijk onze jubileumeditie zouden kunnen vieren met elkaar. De realiteit is op dit moment helaas anders, want het ziet ernaar uit dat grootschalige evenementen deze zomer nog niet door kunnen gaan. Wij willen geen valse verwachtingen scheppen of onze bezoekers en deelnemers aan het lijntje houden. Daarom maken wij nu – in een vroegtijdig stadium en met pijn in ons hart– de keuze om het event te verplaatsen.”

Heroes Dutch Comic Con 2021

In de laatste jaren is Heroes Dutch Comic Con gegroeid tot het grootste comic con-evenement in Nederland. Tijdens de laatste editie in 2019 kwamen maar liefst 40.000 bezoekers op het event af. Havenaar:

“Wij zijn onze deelnemers en bezoekers zoveel dank verschuldigd. Als organisator dragen wij een klein steentje bij aan het succes van Heroes Dutch Comic Con, maar onze deelnemers en bezoekers maken het succes. Zij hebben het evenement omarmd, gesteund en laten groeien. Daarom doet het ook zo’n pijn en is de teleurstelling zo groot dat we het event opnieuw moeten verplaatsen.”

De organisatie heeft deze tiende editie van Heroes Dutch Comic Con meerdere keren verplaatst door het coronavirus.

“Iedere verplaatsing brengt teleurstelling met zich mee, zo ook nu. Wij weten als geen ander hoe onze deelnemers en bezoekers weer uitkeken naar dit evenement. We moeten nog even geduld hebben, hoe moeilijk dat ook is. Ondanks deze vervelende omstandigheden, voelen wij veel begrip voor de situatie vanuit onze deelnemers en bezoekers en dat typeert deze community. Wij zijn hen daar enorm dankbaar voor en dat geeft ons extra veel energie om in november een knallende, onvergetelijke jubileumeditie te organiseren. Want daar hoeft men niet over te twijfelen, die gaat er komen. En, hoe!”

De reeds verkochte toegangstickets voor de editie in juni worden automatisch omgezet naar de nieuwe datum in november dit jaar. Bezoekers met een ticket voor het evenement ontvangen binnenkort meer informatie over de mogelijkheden per email.

Voor meer informatie: www.dutchcomiccon.comVOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter