Het is officieel: Andy Serkis regisseert Venom 2

Nadat enkele weken geleden voor het eerst werd gesproken over zijn betrokkenheid, heeft Sony eindelijk bevestigd dat Andy Serkis officieel heeft getekend om Venom 2 te regisseren. Dit meldt Variety.

Dit nieuws komt bijna een week nadat Tom Hardy het aannemen van Serkis voortijdig leek te hebben aangekondigd. Afgelopen woensdag plaatste Hardy een screenshot van Serkis op zijn officiële Instagram-account. Hij verwijderde het bericht snel, maar niet voordat een aantal gebruikers screencaps van zijn fout hadden gemaakt.

Het ziet er ook naar uit dat Serkis al met zijn onderzoek is begonnen naar het vervolg. De filmmaker heeft via zijn eigen Instagram-pagina bevestigd dat hij de film gaat regisseren. De afbeelding toont Serkis met een kopie van Venom: Lethal Protector #6, de laatste aflevering van de miniserie van 1993. Die serie, geschreven door de mede-maker David Michelinie van het personage en geïllustreerd door Mark Bagley, Ron Lim en Sam DeLarosa, vormde Eddie Brock formeel als een anti-held in plaats van een schurk. Je kunt het bericht van Serkis hieronder bekijken.

Serkis staat vooral bekend als acteur, vooral vanwege zijn motion-capture rollen. Hij verscheen als Gollum in The Lord of the Rings van Peter Jackson en leverde ook de mo-cap voor de remake van Jackson’s King Kong. Serkis was ook te zien in de Planet of the Apes prequel-trilogie. Hij verscheen ook als Ulysses Klaue in Avengers: Age of Ultron en Black Panther. Tijdens Jackson’s The Hobbit trilogie werkte Serkis als second unit director. Hij regisseerde vervolgens zijn eerste speelfilm Breathe, voordat hij Mowgli: Legend of the Jungle regisseerde.