Hoe sluit John Wick 2 aan op de eerste film?

John Wick werd een onverwacht succes in het najaar van 2014. Op het eerste gezicht leek het een standaard actiethriller met Keanu Reeves in de hoofdrol. Met de uitvoering werd het echter een ijzersterk verhaal over wraak. Het duurde niet lang voordat er een vervolg werd aangekondigd. Afgezien van een beknopte synopsis wisten we echter weinig van het verhaal van John Wick 2 af. Het lijkt er nu op dat het vervolg een directe link zal hebben met de gebeurtenissen uit de eerste film.

Ian McShane, de acteur die de eigenaar van het hotel in de eerste film speelde, sprak met EW. Hij lichtte toe hoe de tweede film op de eerste verder zal bouwen:

Keanu gets a new dog. But yes, it’s about what comes on him after that. It’s all about the assassin’s code, if you like. He’s killed a Russian gangster and now there’s a contract out on him, so it’s a continuation. I loved the first one. This could be even better than the first.

Dit commentaar wijst erop dat John niet met gemak weg zal komen met zijn daden in de eerste film. Hij slaagde erin om een complete tak van de Russische maffia uit te schakelen als wraak op de dood van zijn hond. Zijn beslissing om weer verwikkeld te raken in het criminele circuit heeft echter ook gevolgen.

John Wick: Chapter 2

Na het succes van John Wick uit 2014 komt er nu een vervolg. In deze opvolger moet de legendarische sluipmoordenaar John Wick (Keanu Reeves) zijn retirement uitstellen wanneer een oud-collega de macht probeert te verkrijgen over een duistere Italiaanse organisatie. Gebonden door een bloed-eed om hem te helpen reist John af naar Rome. Daar komt hij tegenover de beste moordenaars ter wereld te staan in een bloedstollende strijd vol adrenaline die de non-stop actie van het origineel naar een geheel nieuw level tilt.

Naast Reeves zullen Ian McShaneJohn Leguizamo, Bridget Moynahan, Tom Sadowski en Lance Reddick allen terugkeren in het vervolg. Common, Ruby Rose, Riccardo Scamarcio en Peter Stormare zijn aan de cast toegevoegd.

De film is geregisseerd door Chad Stahelski op basis van een scenario door Derek Kolstad.

John Wick: Chapter 2 komt 9 februari 2017 in de bioscoop.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter