Hoe werkt Amazon Prime Video Nederland ondertiteling ?

Vraag jij je af hoe je Amazon Prime Video Nederland de ondertiteling inschakelt tijdens het afspelen van een titel op de Amazon-website, mobiele telefoons, tablets of smart-tv’s? Lees dan snel verder. Bij de lancering van Prime Video in Nederland waren nog niet alle titels voorzien van Nederlandse ondertiteling, maar daar is verandering in gekomen.

Na het inloggen op Prime Video wordt er op de desktop een overzicht getoond van titels die beschikbaar zijn. Afhankelijk van de persoonlijke instellingen en beschikbaarheid wordt er ondertiteling weergegeven. Prime Video-titels met ondertiteling bevatten meestal een ‘CC’-symbool in de videogegevens. Tijdens het afspelen van een titel kan je dit nog aanpassen.

Amazon Prime Video Nederland ondertiteling op aangesloten apparaten

Je moet de taal selecteren waarin je de ondertiteling wilt weergeven voor je gaat afspelen. Druk op het scherm Overzicht van de titel op omhoog en rechts om ondertiteling te selecteren. Als er ondertiteling beschikbaar is, wordt dit aangeduid met het pictogram.

  1. Selecteer tijdens het afspelen van een titel die ondertiteling ondersteunt, het pictogram voor ondertiteling in het afspeelmenu.
  2. Je kunt ook de grootte en kleur van de tekst die wordt gebruikt voor ondertitels aanpassen via het menu Instellingen voor ondertiteling. Als je apparaat dit ondersteunt, kunnen ook voorinstellingen worden gemaakt en geselecteerd.

Veel Prime Video-titels bevatten ondertiteling, alternatieve tracks, audiobeschrijvingen of een combinatie daarvan. Het aantal ondersteunde functies is afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt.

Ondertiteling inschakelen op Prime Video op het web, Amazon-apparaten en mobiele apparaten

  1. Selecteer tijdens het afspelen van een titel die ondertiteling ondersteunt, het pictogram voor ondertiteling in het afspeelmenu.
  2. Selecteer de ondertiteling die je wilt zien. Als er ondertiteling beschikbaar is, wordt dit aangeduid met pictogram voor ondertiteling. Op sommige apparaten kun je de grootte en kleur van de tekst die wordt gebruikt voor ondertitels aanpassen via het menu Instellingen voor ondertiteling.

amazon prime nederland ondertitelingVOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter