Hoofdrolspeelster voor Disney’s Project T bekend

Tot op heden is er nog weinig bekend over Walt Disney PicturesProject T (originele titel Tomorrowland), een nieuwe sci-fi film van regisseur Brad Bird (The Incredibles, Mission: Impossible – Ghost Protocol) en schrijvers Damon Lindelof en Jeff Jenson. Disney heeft nu echter wel laten weten wie de vrouwelijke hoofdrol zal gaan spelen. De 23-jarige Britt Robertson (Under the Dome en Delivery Man) zal  te zien zijn in de film.

Samengebonden door een gedeeld lot vertrekken een slimme optimistische tiener barstend van wetenschappelijke nieuwsgierigheid en een voormalig kindgenie geteisterd door desillusie op een gevaarlijke reis. Hun doel is om de geheimen van een enigmatische plek ergens in tijd en ruimte te vinden, die in hun gedeelde geheugen onder de naam ‘Tomorrowland’ bestaat.

De filmtitel is wereldwijd in vele landen onder een andere naam uitgebracht, waarvan onder meer in de Verenigde Staten als Tomorrowland (originele titel), in het Verenigd Koninkrijk als Tomorrowland: A World Beyond en in Nederland en België als Project T. Omdat het bedrijf ID&T, organisator van het dancefestival Tomorrowland, het handelsmerk heeft gedeponeerd in België was Disney verplicht een andere naam te gebruiken.

De hoofdrollen worden gespeeld door George Clooney, Britt Robertson, Hugh LaurieRaffey Cassidy, Thomas Robinson en Kathryn HahnProject T draait vanaf 21 mei 2015 in de bioscoop.