Hoofdrolspelers bekend Disney’s live-action film Peter Pan & Wendy

Het is al meer dan drie jaar geleden dat we voor het laatst een update hoorden over Walt Disney Pictures‘ nieuwste live-action adaptatie van J.M. Barrie’s klassieke roman Peter & Wendy. Eerder bevestigde de studio dat Pete’s Dragon-regisseur David Lowery had getekend om te regisseren. Nu meldt Variety dat de fantasiefilm eindelijk zijn hoofdrolspelers heeft gevonden in de vorm van jonge kindacteurs Alexander Molony (The Reluctant Landlord) en nieuwkomer Ever Anderson, de dochter van Milla Jovovich. Peter & Wendy markeren de eerste grote rollen van de twee acteurs.

Peter & Wendy, voor het eerst gepubliceerd in 1911, vertelt het verhaal van de jongen die nooit opgroeit met de naam Peter Pan terwijl hij Wendy Darling ontmoet en haar samen met haar broers John en Michael meeneemt naar het magische eiland Neverland. Daar ontmoeten ze de Lost Boys en Tinkerbell, gevolgd door vele gevaarlijke avonturen tegen Peter’s levenslange aartsvijand Captain Hook.

J.M. Barrie’s iconische verhaal is een paar keer verfilmt, waaronder Steven Spielberg’s Hook uit 1991 met Robin Williams en Julia Roberts; en de coming-of-age-film van 2003 met Jeremy Sumpter en Rachel Hurd-Wood, die waarschijnlijk de meest bekend is; en de meest recente, Joe Wright’s 2016 Pan met Hugh Jackman in de hoofdrol. Disney’s animatiefilm Peter Pan uit 1953 is echter de meest populaire bewerking van het verhaal gebleven.

Peter & Wendy zal worden geregisseerd door David Lowery (Pete’s Dragon, The Green Knight) op basis van een scenario door Toby Halbrooks. Het project zal deel uitmaken van Disney’s groeiende reeks live-action films, waaronder The Little Mermaid, Pinocchio en Niki Caro’s aanstaande Mulan.