Horrorfilm Grizzly II komt ruim 35 jaar later alsnog uit

Het blijkt dat de in 1983 geschoten horrorfilm Grizzly II binnenkort eindelijk uit zal komen. Dit omdat producent Suzanne Nagy erin geslaagd is het project alsnog af te ronden.

In 1976 verscheen de horrorfilm Grizzly, waarin een mensetende grizzlybeer centraal stond. Ondanks dat veel critici de film een slechte variant op haaienfilm Jaws vonden was het project qua kaartverkoop een groot succes. Dit zorgde ervoor dat er een vervolg gemaakt werd.

Grizzly II: Revenge (ook wel bekend onder de naam Grizzly II: The Concert) werd in 1983 gefilmd te Hongarije en had een hoofdrol voor John Rhys-Davies, de met name bekend is vanwege zijn rol als Gimli in de Lord of The Rings-films. Daarnaast waren ook Laura Dern, George Clooney en Charlie Sheen in de film te zien, al waren zij destijds nog niet bij het grote publiek bekend. Toen men aan de nabewerking van Grizzly II wilde beginnen ging uitvoerend producent Joseph Proctor er echter met een groot deel van het budget vandoor, waardoor het project nooit afgerond kon worden. De toenmalige regisseur André Szőts is inmiddels overleden.

Grizzly 2 poster

Grizzly II is enkele jaren geleden echter weer opgepakt, onder leiding van producent Suzanne Nagy. Zij ging volgens bronnen opzoek naar beeldmateriaal van echte beren om in de film te gebruiken. Ook werd het materiaal dusdanig bijgewerkt dat het lijkt alsof Dern, Sheen en Clooney een grote rol hebben. De film is inmiddels afgerond. Hieronder is een trailer te bekijken:

Het verhaal achter Grizzly II draait om een grizzlybeer die dood en verderf zaait rondom een openluchtconcert. De organisatie probeert om het beest te laten afmaken, maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan.

De film staat gepland om zowel in de bioscoop als op VOD uit te komen. Ook zouden er DVD en Blu-ray uitgaves verschijnen. Er zijn echter nog geen details over een Nederlandse release bekend.