House of the Dragon vanaf 22 augustus te zien op HBO Max Nederland

Vandaag, 22 augustus, start op HBO Max Nederland de serie House of the Dragon, een prequel die zich zo’n 200 jaar voor Game of Thrones afspeelt. De eerste aflevering van House of the Dragon is nu te zien en elke maandag verschijnt een nieuwe aflevering op de streamingdienst. In totaal telt het eerste seizoen tien afleveringen.  Bekijk hieronder een trailer.

House of the Dragon Nederland

House of the Dragon op HBO Max Nederland

House of the Dragon, een gloednieuwe spin-off serie van HBO Max, is gebaseerd op George R.R. Martin’s Fire & Blood en speelt zich 200 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones af. De serie vertelt het verhaal van het Huis Targaryen.

De hoofdrollen in de serie worden gespeeld door Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Matt Smith, Rhys IfansSteve Toussaint, Sonoya Mizuno en Eve Best.

Game of Thrones-schrijver George R.R. Martin en Ryan Condal hebben House of the Dragon samen geproduceerd. Condal zal het eerste seizoen schrijven. De serie is gebaseerd op Martin’s boek Fire & Blood; die de opkomst en ondergang van de Targaryen-dynastie in kaart brengt. De pilot is geregisseerd door Miguel Sapochnik, welke tevens enkele andere afleveringen van de serie heeft geproduceerd. Sapochnik, die hiervoor zes afleveringen van Game of Thrones op zich nam, won de Primetime Emmy en de Directors Guild of America-eer voor aflevering Battle of the Bastards, de negende aflevering van seizoen 6. Ook werd hij in 2019 genomineerd voor een nieuwe Emmy vanwege het regisseren van The Long Night, de derde aflevering van seizoen 8, en won ook de Emmy voor beste dramaserie als uitvoerend producent van het laatste seizoen. Sapochnik en Condal zullen tevens als showrunners bij House of the Dragon betrokken zijn.

House of the Dragon zal vanaf 22 augustus 2022 te zien zijn op HBO Max Nederland.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter