Hugh Jackman speelt toch niet Scar in The Lion King

Hugh Jackman speelt toch niet Scar in The Lion King

Afgelopen zaterdag vond Disney’s D23 live-action panel met John Favreau plaats. Hier werd onder meer gesproken over de live-action remake van The Lion King. Gisteren meldden verschillende bronnen dat X-Men acteur Hugh Jackman de rol van Scar, de slechterik, op zich zal nemen. Verwacht werd dat zijn rol in de film daar officieel bekend gemaakt zou worden. Een woordvoerder van Jackman heeft inmiddels laten weten dat die geruchten absoluut niet waar zijn.

Omega Underground meldde als eerst de geruchten dat Jackman was gecast. Daarbij werd iemand geciteerd die kennis zou hebben van de productie van de film. Het gerucht werd verder versterkt toen Jackman een foto van zichzelf in Disneyland deelde op Twitter.

Jackman was niet aanwezig bij de panel. Er werden ook geen andere leden van de cast bekend gemaakt (wel voor de remake van Aladdin).

De cast van The Lion King bestaat inmiddels uit Donald Glover als de jonge leeuw Simba, Billy Eichner als Timon, Seth Rogen als Pumbaa, John Oliver als Zazu en James Earl Jones als Mufasa. Hoewel het nog niet bevestigd is, staat Beyonce bovenaan het lijstje van regisseur Jon Favreau voor de rol van Nala.

De live-action versie van The Lion King moet, net als The Jungle Book, een verhaal van fotorealistische dieren vertellen. De jonge leeuw Simba wordt verbannen als zijn vader – de koning – ogenschijnlijk bij een ongeluk om het leven komt, maar in werkelijkheid vermoord wordt door zijn kwaadaardige oom Scar. Jaren later keert hij terug om de troon weer te claimen.

The Lion King past mooi in het rijtje van live-action adaptaties van Disney’s eerdere succesvolle animatiefilm, zoals Maleficent, Cinderella, The Jungle Book en Beauty and the Beast. Net als laatstgenoemde zal The Lion King ook liedjes bevatten van de originele animatiefilm. The Lion King is een van de succesvolste animatiefilms ooit, met een wereldwijde opbrengst van bijna 1 miljard dollar. Daarnaast won de film Academy Awards voor het lied Can You Feel the Love Tonight en de soundtrack. The Lion King draait vanaf 19 juli 2019 in de bioscoop.