De film I Don’t Wanna Dance vanaf 10 juni in de bioscoop

Filmdistributeur Gusto Entertainment brengt op 10 juni de film I Don’t Wanna Dance van producent The Rogues (De Libi) uit in de bioscoop. Bekijk de trailer hieronder. De film schetst het intense leven van de vijftienjarige Joey (Yfendo van Praag), die moet besluiten of hij uit de destructieve dans met zijn moeder (Romana Vrede) stapt of bij haar blijft, ten koste van zijn eigen geluk. Een persoonlijk verhaal, dat volgt op de korte film Kraaiennest, die Flynn von Kleist in 2018 maakte over de relatie tussen de hoofdrolspeler Yfendo van Praag en zijn moeder.

I Don’t Wanna Dance film

Na twee jaar bij hun tante Rita (Aisa Winter) gewoond te hebben worden de vijftienjarige Joey (Yfendo van Praag) en zijn jongere broertje (Eliyah de Randamie) tot hun grote vreugde teruggeplaatst bij hun moeder Daphne (Romana Vrede). Aanvankelijk gaat alles goed: het huis is opgeruimd, de koelkast gevuld, Daphne heeft werk en Joey vindt zijn draai bij een dansgroep. Het belooft een mooie zomer te worden. Maar het gezinsgeluk komt al snel onder druk te staan wanneer Daphne terugvalt in haar oude patronen. Joey zet alles op alles om jeugdzorg buiten de deur te houden, maar hoe lang houdt hij deze destructieve dans met zijn moeder nog vol, ten koste van zijn eigen geluk?

Over zijn eerste speelfilm I Don’t Wanna Dance zegt Flynn von Kleist:

“Het bijzondere aan I Don’t Wanna Dance is dat het een heel persoonlijke film is – voor Yfendo, maar ook voor mij. Want ik herken me in de pijnlijke emoties die veroorzaakt kunnen worden door ouders die in zeker opzicht ‘gebroken’ zijn. De belangrijkste filmles is voor mij: write about what you know.”

Von Kleist heeft de afgelopen jaren een diepgaande band opgebouwd met hoofdrolspeler Yfendo van Praag, wiens persoonlijke omstandigheden in I Don’t Wanna Dance door de regisseur hartverscheurend in beeld worden gebracht. Hoofdrolspeler Yfendo heeft ook bijgedragen aan het script, dat door Jeroen Scholten van Aschat geschreven werd. Yfendo:

“Je zou kunnen zeggen dat ik mijn droom heb waargemaakt. Maar ik ben ook pas net begonnen, het kan nog alle kanten op. Rappen, dans of acteren – waarom zou ik kiezen? Ik wil het allemaal! Maar mijn eerste doel is al bereikt: een podium te krijgen en een rol die motivational is. En ik wil vooral mezelf kunnen zijn, wat er hierna ook gaat gebeuren.”

De hoofdrollen worden gespeeld door Yfendo van Praag, Romana Vrede, Eliyah de Randamie, Daniël Kolf, Aisa Winter.

I Don’t Wanna Dance is geregisseerd door Flynn von Kleist (Kraaiennest). Jeroen Scholten van Aschat (De Libi, Nocturne) was verantwoordelijk voor het scenario. De film wordt geproduceerd door The Rogues (De Libi, Kraaiennest).VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter