IMAX-poster The Hunger Games: Mockingjay – Part 2

Lionsgate heeft een nieuwe IMAX-poster vrijgegeven van The Hunger Games: Mocking Jay Part 2. Deze kun je hieronder bekijken. In The Hunger Games: Mocking Jay Part 2 wordt Katniss Everdeen het gezicht van de strijd van de districten tegen Panem. De oorlog is allesbepalend: het lot van heel Panem staat op het spel, met Katniss als centrale speler. Zij probeert voor altijd de onderdrukking van de andere Districten te beëindigen en hij wil zijn heerschappij weer vestigen.

a909409

The Hunger Games Mockingjay Part 2

Terwijl Panem meegesleurd wordt in een allesomvattende oorlog, maakt Katniss zich op voor de finale confrontatie met President Snow. Samen met haar trouwste vrienden, waaronder Gale, Finnick en Peeta, en een team uit District 13 beslist ze haar leven te riskeren om President Snow uit te schakelen. Snow heeft ondertussen maar één doel voor ogen: Katniss vernietigen. De dodelijke valstrikken, vijanden en morele keuzes die haar wachten, zijn erger dan alles wat ze ooit tegenkwam in de arena…

Het is het vierde en laatste deel in de filmreeks The Hunger Games en de tweede film gebaseerd op de roman Mockingjay uit 2010, het laatste boek in de The Hunger Games-trilogie van Suzanne Collins.

Hoofdrollen zijn er voor Jennifer Lawrence, Julianne Moore, Philip Seymour Hoffman, Woody Harrelso, Jeffrey Wright, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Elizabeth Banks, Stanley Tucci en Donald Sutherland.

De film is geregisseerd door Francis Lawrence op basis van een scenario door Peter Craig en Danny Strong.

The Hunger Games Mockingjay Part 2 gaat op 18 november in première. Daarmee zijn de boeken van schrijfster Suzanne Collins op, maar studio Lionsgate heeft al laten weten te zoeken naar nieuwe verhalen.