Indiana Jones 5 verschijnt in 2022 en sluit franchise af

Met speculaties over de voortzetting van de franchise na de langverwachte vijfde film, onthulde Kathleen Kennedy tijdens de Disney Investors Day-presentatie dat Indiana Jones 5 inderdaad de serie met Harrison Ford zal afsluiten. De film moet in juli 2022 verschijnen.

Eerder werd aangekondigd dat James Mangold (Logan) Steven Spielberg zou vervangen als regisseur van Indiana Jones 5. Sinds die tijd is er niet veel onthuld over het project. Spielberg leek nooit zo enthousiast over nog een Indiana Jones-avontuur. Hij wilde zelfs niet de vierde film in de franchise, Kingdom of the Crystal Skull, regisseren totdat George Lucas het project praktisch aan hem opdrong. Hopelijk kan Mangold de franchise voorzien van nieuwe energie.

Indiana Jones 5

Archeoloog en ontdekkingsreiziger Indiana Jones werd in Raiders of the Lost Ark in 1981 geïntroduceerd. Harrison Ford is in totaal vier avonturen te zien geweest als de beroemde archeoloog. De vijfde film zou oorspronkelijk door Steven Spielberg geregisseerd worden, maar sindsdien heeft hij besloten te stoppen met het project en het stokje over te geven aan Mangold. Spielberg blijft wel verbonden als producent. Het is daarmee de eerste keer dat iemand anders dan Spielberg een Indiana Jones-film regisseert.

Beroemde archeoloog en ontdekkingsreiziger Indiana Jones verscheen voor het eerst in 1981 in de film Raiders of the Lost Ark – een van AFI’s 100 Greatest American Films aller tijden – en in 1984 keer hij terug in Indiana Jones and de Temple of Doom, in 1989 zagen we hem in Indiana Jones and the Last Crusade, en ten slotte Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull in 2008. De vier films haalden bijna $ 2 miljard op bij de wereldwijde kassa.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter