Interview Spencer Wilding | Dutch Comic Con Winter Edition

Welsh acteur Spencer Wilding staat met name bekend vanwege het vertolken van grote en intimiderende wezens. Hij was onder andere een weerwolf in Harry Potter en de gevangenisbewaker die Star Lord’s tape afpakte in Guardians of the Galaxy. Toch is zijn bekendste rol waarschijnlijk die van Darth Vader in het vorig jaar verschenen Rogue One: A Star Wars Story.

Tijdens Dutch Comic Con – Winter Edition was hij een van de gasten en konden fans op de foto met de twee meter lange acteur. Ook mochten wij hem namens Filmhoek een paar vragen stellen. Het interview is hieronder te bekijken:

Wilding begon zijn carrière als professioneel boxer. Toch wilde hij als kind al acteur worden, ondanks dat zijn familie dit niet zag zitten. Met name omdat hij ook nog op latere leeftijd moeite had met lezen en schrijven. Het leren van zijn teksten zou daarom een probleem kunnen zijn. Hierdoor focuste hij zich in eerste instantie op zijn vechtsportcarrière. Totdat hij special creature acteur mocht zijn als weerwolf in Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. Hierna volgde nog vele (vaak soortgelijke) rollen, waaronder een White Walker in Game of Thrones en een orc in het computerspel Shadow Warriors.

Meer informatie over Spencer Wilding is te vinden op zijn site en via de bijbehorende Facebook-pagina. Hier is onder andere zijn gehele filmografie te vinden en zijn er enkele video’s te bekijken.

Dutch Comic Con wordt ieder jaar gehouden in de Jaarbeurs te Utrecht. Tevens wordt er sinds 2016 ook in Winter Editie gehouden. Tijdens de conventie is van alles te doen op het gebied van comics, games, films en anime. Ook is er veel te doen rondom cosplay. Filmhoek is regelmatig aanwezig en kon daar onder andere al interviews houden met Stefanie JoostenIan Beattie, Victoria Atkin en Paul Amos. Video’s hiervan vind je op ons Youtube-kanaal.