Is Batgirl een DC Extended Universe film of niet?

De toekomst van het zogeheten DC Extended Universe (DCEU) is nog onzeker. Zo weten we nog niet of de aankomende Batgirl film binnen het DCEU zal vallen. Ook acteur J.K. Simmons kan het niet bevestigen.

J.K. Simmons over Batgirl

Waar Marvel werkt met het Marvel Cinematic Universe (MCU) heeft DC ook zo zijn eigen wereld gecreëerd, waar onder andere Wonder Woman en Justice League deel van uitmaakten. Dit liep door omstandigheden niet zoals gepland en het is de vraag of het DCEU nog wel toekomst zal hebben. Het was daarom opvallend dat de aankomende Batgirl film een rol heeft voor J.K. Simmons en de acteur hetzelfde personage speelt als in DCEU-film Justice League, namelijk dat van Commissioner Jim Gordon.

Je zou nu kunnen denken dat Batgirl zich ook afspeelt in het DC Extended Universe. Toen men deze kwestie in een recent interview aan Simmons voorlegde antwoorde hij als volgt:

“I was as surprised as I was when [Marvel] came back to ask me to do [Jameson] that they were coming to me to play Batgirl’s father, Commissioner Gordon again, in this new version of the universe, we’ve already had lots of discussions about the script and how to play everything.” He continues, “I’m excited by the cast and the directors and … looking forward to diving back into the DC multiverse.”

Batgirl film

Batgirl zal gaan over Barbara Gordon, de dochter van de politiecommissaris van Gotham City, James Gordon. Waar het personage in de comics al in de jaren 60 een rol kreeg, is Barbara Gordon slechts maar één keer in een speelfilm voorgekomen, namelijk de Batman-film uit 1997. Een tijdje terug verscheen al concept art.

Batgirl film

Actrice Leslie Grace (In the Heights) zal Batgirl spelen. Batgirl zal gemaakt worden door Bad Boys for Life-regisseurs Bilall Fallah en Adil El Arbi. Het scenario komt van Christina Hodson (The Flash, Birds of Prey) en de productie ligt bij Kristin Burr (Cruella). De film zal exclusief op HBO Max uitgebracht worden. Een recent interview met het Vlaamse VRT wijst uit dat Batman ook in de film zal zitten, maar het is nog niet bevestig welke acteur hem zal spelen.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter