Is het nog te vroeg voor een Justice League film?!

Is het nog te vroeg voor een Justice League film?! Volgens Zack Snyder, regisseur van Man of Steel, wel. Marvel scoort de afgelopen jaren de ene na de andere hit met zijn superhelden. Voor DC en Warner Bros. is dat helaas niet het geval. Op de Batman-trilogie van Christopher Nolan na wist geen enkele superheld van DC te overtuigen in de bioscopen, maar Zack Snyder’s aankomende film Man of Steel moet daar verandering in brengen.

Er rust aldus veel op de schouders van Superman, mocht Man of Steel namelijk een groot succes worden, dan is de verwachting dat er meer Superman films zullen worden uitgebracht. Ook zal DC meer van hun superhelden naar het witte doek vertalen. Met als hoogtepunt het voor 2015 geplande Justice League. Snyder heeft zo zijn eigen mening over de Justice League film. Hij vertelde:

”Ik geloof dat je Superman wat verder moet ontwikkelen voordat je een Justice League-film kunt maken.”

In zijn ogen is het logischer om eerst een vervolg op Man of Steel te maken. Het zou zo zijn dat de studiobazen van Warner deze optie overwegen. Man of Steel draait vanaf 20 juni in de bioscopen.

Voordat de stervende planeet Krypton ontploft stuurt wetenschapper Jor-El zijn enige zoon, de pasgeboren Kal-El, naar planeet Aarde. Het ruimteschip van de baby crasht in het weiland van Jonathan en Martha Kent. Zij voeden Kal-El op en geven hem een nieuwe naam: Clark Kent. Clark groeit op als normale jongen, maar weet dat hij anders is dan andere kinderen. Niet iedereen kan immers een schoolbus optillen. Op latere leeftijd worstelt hij nog steeds met zijn identiteit, al gaat de zoektocht naar zijn ware ik een stuk gemakkelijker wanneer General Zod, een overlevende generaal van Krypton, de aarde aanvalt met een klein leger. Sluit Clark zich bij zijn soortgenoten aan, of zet hij zich in voor zijn nieuwe thuisplaneet?

Man of Steel wordt geregisseerd door Zack Snyder. Het scenario is geschreven door David S. Goyer. De hoofdrollen worden gespeeld door Henry CavillMichael ShannonRussell CroweAmy AdamsKevin CostnerDiane LaneLaurence FishburneAntje TraueAyelet ZurerChristopher MeloniMichael KellyHarry Lennix en Richard Schiff.