Isle of Dogs openingsfilm van Imagine Film Festival 2018

Imagine Film Festival, bij uitstek het festival voor alle horror, sci-fi en fantasyfans, heeft hun openingsfilm bekend gemaakt! Dit jaar opent Imagine het festival met Isle of Dogs, de nieuwste film van Wes Anderson. Het verdere blokkenschema werd eerder deze maand al bekend gemaakt en met de bekendmaking van deze film is het programma nu compleet.

Isle of Dogs beleefde vorige maand zijn wereldpremière als openingsfilm van het filmfestival van Berlijn. Het is na The Fantastic Mr. Fox de tweede animatiefilm van Wes Anderson. De film vertelt het verhaal van Atari Kobayashi, een 12-jarig pleegkind van de corrupte burgemeester Kobayashi. Na het uitroepen van de noodtoestand worden alle huisdieren van Megasaki City verbannen naar een grote afvalstortplaats genaamd Trash Island. Atari steekt alleen, in een Junior-Turbo Prop vliegtuigje de rivier over op zoek naar zijn waakhond Spots. Eenmaal aangekomen op Trash Island begint hij samen met een groep nieuwgevonden bastaard-vrienden aan een epische reis die het lot en de toekomst van hele provincie zal bepalen.

Naast de spitsvondige humor die we van Wes Anderson kennen, laat de regisseur zich nu ook van zijn maatschappijkritische kant zien. Voor de film strikte Anderson een sterrenensemble voor de stemmen, met onder andere Bill Murray, Tilda Swinton, Scarlett Johansson, Edward Norton, Greta Gerwig, Jeff Goldblum en Yoko Ono.

Isle of Dogs wordt door Twentieth Century Fox (via Warner Bros. Pictures) op 10 mei in de bioscoop uitgebracht. Tijdens het Imagine Film Festival is de film te zien op de openingsavond voor genodigden, maar is ook door het reguliere publiek te bewonderen op zaterdag 14 april (20:20 uur) en op donderdag 19 april (17:15 uur).

De rest van het blokkenschema kun je bekijken op de website. Films, shorts, een uitgebreid VR-programma, workshops, lezingen en masterclasses van grote namen uit het vak. Kaartjes voor het festival zijn te koop via https://www.eyefilm.nl/ en http://imaginefilmfestival.nl.