Israëlische serie Shtisel vanaf 15 december op Netflix

Vanaf 15 december zijn twee seizoenen van de Israëlische serie Shtisel te zien op Netflix. In de serie woont een Haredi-familie in een ultra-orthodoxe wijk van Jeruzalem en moet zien om te gaan met liefde, verlies en dagelijkse sleur.

De serie Shtisel

In 2013 werd de serie voor het eerst op de Israëlische yes-tv uitgezonden. Door deze serie kreeg de seculiere bevolking van Israël een uniek inkijkje in een familiedrama dat zich afspeelt in de gesloten orthodox-Joodse wereld in Israël.

De serie volgt het leven van Shulem Shtisel (Dov Glickman), de Shtisel-patriarch en een rabbi bij de lokale yeshiva, evenals die van de andere leden van zijn familie. Shtisel speelt zich af in een religieuze, internetvrije buurt. De gemeenschap volgt strikte haredi-gewoonten en het overtreden van de normen veroorzaakt vaak chaos binnen het gezin. De personages die meer openstaan ​​voor een seculiere levensstijl weerspiegelen Geula’s gematigdheid in vergelijking met hun buren in Mea She’arim, de aangrenzende gemeenschap die bekend staat om religieus extremisme.

De bedenkers en schrijvers van de serie zijn Ori Elon en Yehonatan Indursky. De hoofdrollen worden gespeeld door Dov Glickman, Michael Aloni, Neta Riskin, Shira Haas, Sasson Gabai, Hadas Yaron, Eliana Shechter, Zohar Strauss, Ayelet Zurer.

Twee seizoenen van Shtisel zijn vanaf 15 december te zien op Netflix.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter