Jack Nicholson stilletjes met pensioen

Hollywood legende Jack Nicholson zou met pensioen zijn gegaan. Dit meldt RadarOnline. Uit exclusieve bron hebben zij vernomen dat de 76-Jarige acteur geen plannen heeft om nog in een film te verschijnen. De reden hiervoor zou zijn dat hij vanwege geheugenproblemen zijn teksten niet meer kan onthouden. “His memory isn’t what it used to be.”

Nicholson heeft al sinds 2010 geen rol meer gespeeld in een film. Hij was naar eigen zeggen gevraagd voor de film Nebraska, voor de rol van een ouder wordende, alcohol verslaafde vader die met zijn vervreemde zoon de reis van Montana naar Nebraska maakt om een prijs van een miljoen dollar te ontvangen. Maar Nicholson maakte het de filmmakers duidelijk dat hij niet geïnteresseerd was.

De icoon begon zijn carrière in 1950, werkend bij de MGM tekenfilm studio voor William Hannah en Joseph Barbara. Waaruit hij al gauw door ging om zijn droom voor acteren te achtervolgen. Zijn filmdebuut kwam in 1958 in de film The Cry Baby Killer, waarin hij de hoofdrol vertolkte. Zijn meest bekende films, waarvoor hij tevens Oscars won, waren One Flew Over the Cuckoo’s Nest, As Good as It Gets en Terms of Endearment

Nicholson is ook nog eens de acteur die sinds het begin van de Oscars de meeste nominaties heeft mogen ontvangen. Hij is 8 keer genomineerd voor Best Actor en 4 keer voor Best Supporting Actor.

Jack Nicholson blijft in het openbaar nog wel verschijnen, maar dat hij nog in een film te zien zal zijn is onwaarschijnlijk. De bron vertelde:

“He’s not retiring from public life, at all. He just doesn’t want a tribute. He’s happy to tacitly join the retirees club like Sean Connery.”

Jack Nicholson’s IMDB-pagina.