Jacqueline Hoyt schrijft serie over Audrey Hepburn

Iets meer dan twee jaar nadat het project voor het eerst werd aangekondigd, is bekend geworden dat de Audrey Hepburn serie geschreven zal worden door The Good Wife schrijver/producer Jacqueline Hoyt. Dit meldt Variety.

De serie zal gebaseerd zijn op een verhaal van Hepburns zoon Luca Dotti en de Italiaanse journalist en schrijver Luigi Spinola. Het duo werkte eerder samen aan co-auteur van de bestseller ‘Audrey at Home’ uit 2015, die anekdotes en fragmenten uit Hepburns correspondentie combineerde met haar recepten en niet-gepubliceerde familiefoto’s om een ​​zeldzaam biografie/kookboek te maken.

Italië productiebedrijf Wildside schreef in een statement over het boek:

“Luca and Luigi explored the singularity of Audrey’s real self. The muse, the mother and the later humanitarian all closely relate to a girl that never stopped to be amazed by the gift of life.”

Audrey wordt geproduceerd door Wildside CEO Mario Gianani en Lorenzo Gangarossa met Ludovica Damiani, die samen met Dotti en Spinola begon met de ontwikkeling van het project. Wildside is het uithangbord van Freemantle dat vooral bekend staat om het produceren van de door Jude Law geleide serie The Young Pope en de follow-up in 2020, evenals het veelgeprezen drama My Brilliant Friend.

Audrey Hepburn serie

Audrey Hepburn had hoofdrollen in films als Sabrina (1954), The Nun’s Story (1959), Breakfast at Tiffany’s (1961), Charade (1963), My Fair Lady (1964), Wait Until Dark (1967). Ze won haar eerste Academy Award op 24-jarige leeftijd voor haar vrouwelijke hoofdrol in Roman Holiday en werd een van ‘s werelds grootste culturele iconen: een unieke schoonheid en een legendarische ster van Hollywood’s Golden Age.

Ondervoed als kind, in de steek gelaten door haar vader en opgegroeid gedurende de nazi-bezetting in Nederland, stond Hepburn voor een levenslange strijd met de trauma’s uit haar verleden, die haar dromen om balletdanseres te worden dwarsboomden en een schaduw wierpen over haar persoonlijke leven. Toch vond ze innerlijke rust door haar faam positief in te zetten in haar functie als wereldwijde ambassadeur voor UNICEF en daarmee haar eigen cirkel rond te maken; eerst een oorlogsslachtoffer, daarna een bron van verlichting voor miljoenen oorlogsslachtoffers.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter