James Bond 25 script wordt grondig herzien door Scott Z. Burns

Gisteren berichtten we nog dat de releasedatum van de 25ste James Bond-film van MGM werd verschoven naar 8 april 2020. Nu meldt The Playlist dat scenarioschrijver Scott Z. Burns is ingehuurd om het huidige Bond 25-script grondig te herzien. Het huidige scenario door franchise-veteranen Neal Purvis en Robert Wade voldoet klaarblijkelijk niet aan de eisen van de belangrijkste betrokken spelers. De opnames voor het vervolg zullen naar verwachting in april van start gaan.

Scott Z. Burns werd naar verluidt goed betaald voor vier weken werk aan het Bond 25-script. Hij zal waarschijnlijk de hoofd screenplay credit krijgen. Meer dan een decennium geleden had Burns een soortgelijke rol in een ander grote spionage-sequel, namelijk The Bourne Ultimatum. Hij deed toen ook een pagina-1 herschrijving van een script door Tony Gilroy. EON Productions heeft geprobeerd om Burns te werven voor eerdere Bond-films, maar dit was de eerste keer dat het qua planning lukte.

Daniel Craig’s James Bond keert terug, naast een aantal bekende gezichten, waaronder Lea Seydoux als Madeleine Swann, Ralph Fiennes als M, Ben Whishaw als Q en Naomie Harris als Moneypenny.

Bond 25 wordt geregisseerd door Cary Fukunaga. Fukunaga stapte aanvankelijk in september in het project en heeft het verhaal opnieuw ontwikkeld samen met veteraan scenarioschrijvers Neal Purvis en Robert Wade. Fukunaga legde uit dat hij van plan is het verhaal voort te zetten dat begon met de eerste Bond-film van Craig, Casino Royale, in plaats van dat dit een meer op zichzelf staande film moet worden.