James Bond-acteur Michael Lonsdale overleden

Michael Lonsdale, bekend van rollen in onder meer Moonraker en Munich, is op 89-jarige leeftijd overleden. De Brits-Franse acteur overleed in zijn woning in Parijs, meldt onder meer Le Monde. Lonsdale heeft in meer dan 180 films meegespeeld. Daarnaast was hij ook actief in het theater.

Michael Lonsdale overleden

Lonsdale werd geboren in Parijs als kind van een Franse moeder en een Engelse vader. Hij is bij het grote publiek waarschijnlijk het meest bekend door zijn rol als de schurk Sir Hugo Drax in de James Bondfilm Moonraker (1979) en als een van de Franse monniken die vermoord worden in het drama Des hommes et des dieux (2009). Verder was hij regelmatig te zien in internationale producties zoals The Trial (1963), The Day of the Jackal (1973), The Name of the Rose (1986), The Remains of the Day (1993), Ronin (1998) en Munich (2005).

Hij heeft eveneens bijgedragen aan heel wat televisieprogramma’s. Met zijn welluidende stem voorzag hij veel documentaires van commentaar en sprak hij de tekst van een heel aantal literaire teksten in. Daarnaast was hij actief als toneelregisseur en schrijver en verzorgde hij de voice-over van documentaires en andere mediaproducties.

In 2011 won Lonsdale een César Award voor zijn bijrol in Of Gods and Men.

R.I.P. Michael Lonsdale 1931-2020

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter