James Gunn onthult Guardians of the Galaxy 3 titel

Na een aantal suggesties op Twitter te hebben ontvangen, heeft Guardians of the Galaxy-regisseur James Gunn de titel van de derde film in de serie  onthult, namelijk Guardians of the Galaxy Vol. 3. Deze titel volgt het voorbeeld van de vorige film, getiteld Guardians of the Galaxy Vol. 2.

De Guardians of the Galaxy-franchise is de afgelopen jaren een van de grootste successen van Marvel geweest. Gunn, die de twee eerdere films schreef en regisseerde en ook hielp met het scenario van Avengers: Infinity War, heeft bevestigd dat hij terug zal keren naar de “threequel” van de franchise.

Tijdens een gesprek op Twitter werd voorgesteld om de derde film Guardians of the Galaxy.mp3 te laten heten. Dit is niet alleen slim vanwege het gebruik van nummer 3 in “mp3”, maar het sluit ook aan bij het einde van Guardians of the Galaxy Vol. 2. De toevoeging “Volume” aan de titels is geïnspireerd op Star-Lord’s verzameling mixtapes, getiteld “Awesome Mix Vol. 1” en Vol. 2. “Aan het einde van Guardians of the Galaxy Vol. 2 werd de Walkman van Star Lord vernietigd, samen met een van zijn mixtapes. Later ontving hij een Zune, die nog meer nummers bevatte, maar nu in het .mp3-formaat, waarvan we kunnen aannemen dat dit de bron zal zijn voor de meeste muziek van de volgende film.

Hoewel we niet veel weten over de plot van Guardians of the Galaxy Vol. 3, hebben de vorige films het een en ander opgezet. De film zal waarschijnlijk de Guardians of the Galaxy bevatten die na de Avengers 4 van volgend jaar overblijven, samen met de introductie van stripheld Adam Warlock, die werd geïntroduceerd in een van Vol. 2‘s post-credits scènes. De film bevat mogelijk ook de originele Guardians of the Galaxy uit de strips, die in Guardians of the Galaxy Vol. 2 verschenen als de Ravager-leiders.

Marvel Studios heeft nog geen exacte releasedatum voor Guardians of the Galaxy Vol. 3 vrijgegeven, maar James Gunn heeft op sociale media al onthuld dat de film momenteel gepland staat voor release in mei 2020.