James Mangold over The Wolverine

Het is al enige tijd bekend dat 20th Century Fox aankomende film The Wolverine los staat van de andere X-Men films en zelfs van 2009’s X-Men Origins: Wolverine. In plaats van het maken van een echte sequel op één van de twee films, heeft de filmmakers James Mangold besloten om een losstaand verhaal te creëren, dat past binnen het narratief van de X-Men universum dat al bestaat.

Nadat X-Men: Days of Future Past aangekondigd was begonnen de geruchten dat de twee films een connectie zouden bevatten in de vorm van een post-credits scene. Nu, als antwoord op de geruchten, blijft The Wolverine regisseur James Mangold bij zijn verhaal dat de film los staat van de andere X-Men films. Hij zegt:

“Bryan and I have talked and he’s seen what we’ve done. Clearly the reality is that we are all trying to work together and make things groove together. But the trick is we were making our movie before Bryan came on and before I knew what they were up to in that film. Our agenda was always our agenda and our movie stands alone, so the journey we take Logan on in The Wolverine, we bring to a close.”

Wolverine (Hugh Jackman), het meest beeldende personage uit de wereld van de X-Men, gaat in deze film naar het Japan van nu. In een voor hem onbekende wereld wordt hij geconfronteerd met onverwachte tegenstanders. Wat volgt is een gevecht op leven en dood dat hem voor altijd zal veranderen. Voor het eerst in zijn leven is hij kwetsbaar en wordt hij lichamelijk en geestelijk zwaar op de proef gesteld. Niet alleen door het dodelijke staal van de Samoerai, maar ook door zijn innerlijke gevecht tegen onsterfelijkheid.

The Wolverine wordt geregisseerd door James Mangold. De hoofdrollen worden gespeeld door Hugh Jackman, Will Yun Lee, Svetlana Khodchenkova, Hiroyuki Sanada, Hal Yamanouchi, Tao Okamoto, Rila Fukushima en Brian Tee. Het scenario is geschreven door Mark Bomback & Scott Frank. Het script is deels gebaseerd op de stripserie Wolverine van Chris Claremont en Frank Miller. The Wolverine draait vanaf 25 juli 2013 in de Nederlandse bioscoop.