James Mangold schrijft en regisseert Boba Fett spin-off

The Hollywood Reporter meldt dat Logan regisseur James Mangold een Boba Fett spin-off film zal schrijven en regisseren voor Lucasfilm. De film zal in de voetsporen treden van Rogue One en Solo als losstaande”Star Wars Stories”, anthologiefilms uit een melkwegstelsel ver, ver weg.

De premiejager Boba Fett maakte zijn debuut in Star Wars: Episode V: The Empire Strikes Back oorspronkelijk (voordat ‘The Special Edition’ van A New Hope hem een ​​eerdere verschijning verschafte) als een van de premiejagers die door het Empire waren ingehuurd om de Millennium Falcon te vinden. Fett slaagde in zijn missie en nam Han Solo terug naar Jabba’s Palace, waar hij een vroegtijdig einde zou bereiken in de Sarlac Pitt. Sommigen zeggen dat hij nog steeds wordt verteerd tot op de dag van vandaag. Het personage verscheen ook als een jonge versie in Star Wars: Episode II, waarin onthuld werd dat zijn klassieke uiterlijk en schip afkomstig zijn van zijn vader Jango Fett, die ook de basis was voor het titulaire Clone-leger.

Lucasfilm is naar verluidt een aantal stand-alone films aan het ontwikkelen om het Star Wars-universum op het grote scherm uit te breiden, waaronder een Obi-Wan Kenobi film met regisseur Stephen Daldry en geruchten gaan dat ze ook geïnteresseerd zijn in een Yoda solo-film.