Jared Leto hoofdrol in Andy Warhol biopic

Jared Leto hoofdrol in Andy Warhol biopicVolgens The Hollywood Reporter gaat Academy Award winnaar Jared Leto (Dallas Buyers Club, Suicide Squad) icoon Andy Warhol spelen in een biopic, welke geschreven wordt door de Emmy-winnende schrijver Terrence Winter (Boardwalk Empire, The Wolf of Wall Street). Hij basserde zich op ‘Warhol: The Biography’ door Victor Bockris.

Andy Warhol was een Amerikaans kunstenaar, filmregisseur en auteur. Warhol werkte tevens als muziekproducent en acteur. Vanuit zijn achtergrond en ervaring in de toegepaste kunst was Warhol een van de leider van de popart in de Verenigde Staten in de jaren 50 en 60. Warhol wordt ook wel the silver prince of the pop genoemd.

Warhol is vooral beroemd om zijn ‘vlakke’ en contrastrijke schilderijen en zeefdrukken van verpakte producten en alledaagse objecten zoals Campbell’s-soepblikken, bloemen en de banaan op de cover van het album The Velvet Underground & Nico (1967), alsook voor zijn gestileerde portretten van beroemdheden als Marilyn Monroe, Elvis Presley, Judy Garland en Elizabeth Taylor.

Hij is vaak gespeeld en geparodieerd door onder andere Crispin Glover (The Doors), David Bowie (Basquiat), Jared Harris (I Shot Andy Warhol), Guy Pearce (Factory Girl) en Bill Hader (Men in Black III).

Michael De Luca (The Social Network, Captain Phillips) zal de film produceren, welke op dit moment als werktitel Warhol heet.